Raed Arafat a facut anuntul: “Romania nu e singura cand trece prin momente grele”

Raed Arafat a anuntat ca sase pacienti romani infectati cu COVID-19 si aflati in stare grava au fost transferati, luni, in spitalele din Germania. Alti 12 bolnavi urmeaza a fi transferati marti, respectiv miercuri.

“Astazi efectuam primul transfer catre Germania a unui numar de 6 pacienti. Transferul se face cu avion al fortelor aeriene germane. Maine va fi inca un transfer cu 6 pacienti, dar cu avion al fortelor aeriene romane, iar poimaine vom mai transfera 6 pacienti.”, a anuntat seful DSU.

“Prietenii la nevoie se cunosc. Solidaritatea din aceste zile ne arata ca Romania nu e singura cand trece prin momente grele. Germania a venit in sprijinul nostru cu acest suport si cu o echipa medicala care este cu noi de mai multe zile”, a declarat Raed Arafat, de la Baza Aeriana 90.

Publicitate

“Sper ca toti pacientii care pleaca acolo sa ii vedem sanatosi inapoi. Si asiguram familiile lor ca vor primi cele mai bune ingrijiri acolo unde merg. Nu este prima data cand transferam afara. Stiti ca deja avem pacienti in Ungaria, Polonia si Austria, iar acum vom avea 18 pacienti in Germania“, a mai spus seful DSU.

Decizia a fost luata avand in vedere situatia in care se afla Romania, caracterizata de supraaglomerarea unitatilor sanitare si in special a unitatilor de primiri urgente si sectiilor de terapie intensiva cu pacienti care au dezvoltat forme severe sau grave si care necesita suport respirator invaziv sau neinvaziv.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.