Ministerul Sanatatii a decis extinderea zonelor rosii in nord-estul Frantei si regiunea Madrid si a zonelor galbene la restul localitatilor din Franta, Germania si Italia. Ce masuri se impun

Ministerul Sanatatii a decis extinderea zonelor rosii in nord-estul Frantei si regiunea Madrid si a zonelor galbene la restul localitatilor din Franta, Germania si Italia.

Declaratii Nelu Tataru:

-Cei intorsi din zonele rosii vor intra in carantina, cei veniti din zonele galbene vor intra in izolare la domiciliu.

Ministerul Sanatatii poate confirma ina cest moment 31 de cazuri din1200 de teste.

– Nu ducem lipsa nici de kit-uri si nici de specialisti.

– In primele doua scenarii ne-am axat pe preventie si pe depistarea surselor. Epidemiologic, aceste dou scenarii incep sa se extinda la nivelul contactilor

– Am avut un aflux al cetatenilor romani intorsi din Italia si ne pregtim pentru un aflux al cetatenilor veniti din celelalte zone.

-In scenariul trei vom avea extinderi ale paturilor din sectiile de boli infectioase, arondate doar pentru pacientii cu Covid-19.

-Se pregatesc spitalele de suport care vor prelua celelalte afectiuni de boli infectioase non-coronavirus.

Citeste si articolul :   Boala care i-a adus sfarsitul marelui actor, Vladimir Gaitan. Multi dintre noi o putem avea

– Se vor retine 10% din cele 4.000 de paturi de ATI pentru pacientii in stare critica. Cazurile critice sunt cele care cedeaza de insuficienta respiratorie.

-La Ministerul Sanatatii avem in timp real stocurile de medicamente si echipamente de protectie din spitale.

-S-a reluat productia de materie prima din China si India, astfel ca cele 13 medicamente raportate ca fiind intr-o criza nu mai exista, avand la unele si 35 de alternative. In acest moment nu exista o criza.

-Suntem in scenariul doi, 26-100 de cazuri, scenariul in care avem transmitere in comunitate, dar sporadica. Deci pe primul loc ramane tot preventia.

-Scenariul 2 impune niste masuri pe care noi le-am aplicat si in scenariul 1: inventarierea sustinuta a contactilor, a celor are vin din zonele de risc si a contactilor contactilor.

-Suntem la cazul 31, din acestea 6 sunt vindecate si la domiciliu.

-Toate sunt in stare stabila, inclusiv femeia gravida si cei patru cu patologici cronice. NU avem pacienti care sa necesite suport ventilator sau monitorizare speciala.

Citeste si articolul :   Imaginea zilei in Romania! Vaccinul adus in cutii de pizza.

-Sa nu aglomeram camerele de garda cu cazuri nejustificate. In acest moment s-au limitat interventiile chirurgicale care nu erau absolut necesare. Va veni un timp in scenariul 3 cand vom sista aceste internari si aceste interventi chirurgicale.

Ultimul caz de imbolnavire cu noul coronavirus a fost inregistrat in miercuri dimineata, la Iasi, al 31 – lea caz la nivel national.

Este vorba de un barbat, 42 ani, confirmat in Iasi, debut pe 4.03, internat pe 10.03, revenit din Venetia in 2.03, este la Spitalul de Boli Infectioase.

In prealabil, tot miercuri dimineata, a fost depistat un nou caz de imbolnavire in Capitala.

Este vorba de o femeie, 43 ani, medic gastroenterolog la spitalul Gerota, contact al pacientului care a fost internat in acelasi spital, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor