SCOLI INCHISE “cu siguranta pana dupa vacanta de Paste”. Anuntul facut de Gabriela Firea

Gabriela Firea sustine cere ca locurile pentru carantina sa fie extinse si in afara Capitalei, pentru ca se inmultesc cazurile, si anunta inchideerea scolilor pe termen mai lung decat anuntul initial.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a afirmat, joi, ca a cerut Guvernului, inca de alaltaieri, fonduri pentru inchirierea de noi spatii pentru carantina, intrucat cele 300 de locuri pregatite sunt deja ocupate. Badulescu spune ca inca nu s-a primit niciun raspuns si nu exista deocamdata o solutie, iar persoanele care asteapta triajul asteapta in Aeroportul Otopeni si 4-5 ore. primarul capitaeli a oferit noi detalii joi seara.

“Locurile de carantina au fost astazi ocupate, dar am reusit sa gasim inca doua cladiri cu sprijinul unor oameni de afaceri. Le multumesc pt solidaritate. Am facut un apel inclusiv pe pagina mea de socializare”, a relatat primarul Capitalei la Romania TV

Gabriela Firea preconizeaza si prelungirea “vacantei” fortate a elevilor. “Cursurile nu vor fi suspendate pana pe 22. Cu siguranta pana dupa vacanta de Paste se va prelungi aceasta perioada de aceea am venit in spijinul copiiilor din bucuresti. O platforma online atat cu materiile de baza, cat si cu disciplinele obligatorii. Le multumesc profesorilor voluntari pentru ca au interactiune cu elevii din Capitala. vom face si o platforma pentru pregatirea elevilor care vor da bacul”, a anuntat gabriela Firea in exclusivitate pentru romaniatv.net.

Toate scolile si gradinitele din Romania, de stat si private, sunt nchise incepand de miercuri, 11 martie, si pana pe 22 martie. Comitetul national pentru situatii de urgenta a decis luni seara “suspendarea cursurilor in invatamantul preuniversitar pe o perioada limiata, cu posibilitate de prelungire”, a anuntat premierul Ludovic Orban.

Primarul general al Capitalei nu a uitat de politica. Gabriela Firea a declarat, joi, ca retragerea premierului desemnat cu un sfert de ora inainte de votul de investitura reprezina “o bataie de joc” la adresa poporului roman.

Citeste si articolul :   Veste buna pentru locuitorii Capitalei. Se ridica unele restrictii

“Este pur si simplu revoltator! Retragerea premierului desemnat cu un sfert de ora inainte de votul de investitura este o bataie de joc la adresa poporului roman! Cel mai scandalos lucru e ca aceasta fuga de raspundere a avut loc in momentul in care domnul Citu a realizat ca are majoritate si ca ar putea deveni prim-ministru! Ce poate fi mai rusinos decat atat? Sa dezertezi ca un las exact atunci cand tara avea nevoie mai mult ca oricand de un Guvern functional care sa poata gestiona criza coronavirus. Este dovada ticalosiei! Guvernul Citu era un Guvern nascut sa cada! Totul a fost o sceneta de prost gust, al carei unic scop era declansarea anticipatelor”, a scris Firea, pe Facebook.

Primarul general, lider al PSD Bucuresti, a criticat motivul invocat de catre Florin Citu, care a sustinut ca, “pentru a avea succes in alegerile care vin, presedintele partidului trebuie sa fie si prim-ministru”.

“Deci e limpede! Nu criza din sanatatea publica, nu criza economica ce ne bate la usa, nu criza sociala, nu temerile romanilor sunt cele care conteaza pentru domnul Citu si PNL. Un singur lucru l-a manat sa ia acea decizie: setea nestavilita ‘de a avea succes in alegerile care vin!’ Oameni buni, va dati seama ca acest personaj iresponsabil are pe mana bugetul tarii? Va dati seama ca, in timp ce tara ardea pur si simplu de epidemia de coronavirus, PNL-ul&co isi faceau planuri de cum sa mai smulga un procent electoral!? Noi cu virusul, cu carantina, cu izolarile, infectarile sau cu ingrijorarea unor posibile decese, iar ei cu procentele electorale. Rusine PNL!”, a adaugat Gabriela Firea.

Autor