ULTIMA ORA: Guvernul si PNL intra in autoizolare dupa ce un senator a fost testat pozitiv cu coronavirus

Toti membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu, a anuntat Ludovic Orban. Premierul a anuntat ca toti senatorii PNL au obligatia sa se autoizoleze si ca el se va izola la Vila Lac 2.

“Am cerut Ministerului Sanatatii un mecanism rapid de ancheta epidemiologica in PNL. Ministrilor si membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid.

Toti membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu.

Toti senatorii PNL au obligatia sa se autoizoleze.

Publicitate

Ma voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atributiile exercitate.

Urmeaza sa luam o decizie pentru a vedea unde se izoleaza ministrii.

Pentru membrii BEx am cerut sa li se preleveze probe, dupa prelevare, toti se vor izola la domiciliu.

Exista un Guvern. Ministrii trebuie sa ramana in functiune pentru a lua decizii si pentru a apara sanatatea cetatenilor. este aproape functional softul care ne permite organizarea sedintelor de Guvern online”, a spus Orban.

Citeste si articolul :   Coronavirusul supravietuieste pe piele de cinci ori mai mult decat gripa, dar il poti inactiva in 15 secunde

Ludovic Orban a anuntat ca in aceste conditii, nu mai merge la consultari.

Articolul continuă după reclame

Ministrul Sanatatii a spus ca premierul este asimptomatic.

El a recomandat jurnalistilor sa se izoleze si sa ceara diagnosticarea, pentru siguranta lor.

“Presedintele a declansat procedura de consultare a partidelor, l-am informat pe presedinte dupa ce am aflat ca senatorul e pozitiv, presedintele va decide calea de urmat.

L-am informat imediat pe presedintele Klaus Iohannis”, a precizat Ludovic Orban.

La parlament, find vorba de un senator, e absolut necesara ancheta epidemiologica. Pentru toti parlamentarii, mai ales senatorii sa nu astepte ancheta epidemiologica, sa nu intre in contact cu nimeni, a mai spus Orban.

Procedurile se refera la ministri care au fost in contact direct cu Vergil Chitac, a spus ministrul Sanatatii, Victor Costache, potrivit digi24.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.