Raed Arafat a facut anuntul. Starea de alerta de prelungeste pentru inca 30 de zile

Raed Arafat a anuntat ca se propune prelungirea starii de alerta cu 30 de zile. De asemenea, secretarul de stat, a mentionat ca se pastreaza masurile.

”A fost prezentata analiza situatiei, cu toate aspectele semnalate de INSP. Propunerea e de prelungire a starii de alerta cu inca 30 de zile. Pastram masurile. Adaugam una singura: operatorii de transport cablu de schi se va desfasura cu o reglementare care va fi stabilita prin ordin comun al ministrilor”, a declarat Raed Arafat.

Carantina in zonele in care situatia o ompune

”In Bucuresti am avut aproape 2.000 de cazuri in doua zile. Fiecare dintre noi sa respecte masurile. Portul mastii, igiena, distantarea, telemunca sunt esentiale”, a mai mentionat secretarul de stat.

”De sarbatori incercati sa limitati numarul celor cu care va intalniti. Asta ne va permite sa trecem mai usor peste ce va urma. Hotararea de Guvern cu aceste masuri va fi adoptata vineri de guvern. Ramane totul limitat: petreceri de sute de oameni, e clar nu”, a subliniata seful DSU.

Arafat indeamna romanii sa respecte masurile de protectie pe perioada sarbatorilor de iarna.

”Sa vorbim deschis despre ce urmeaza in perioada sarbatorilor. E foarte important ca persoana fiecare ce va face, ca familie ce va face. In Bucuresti, numai in ultimele doua zile, am avut numar de cazuri aproape de 2.000 doua zile si azi 1.700. Asta inseamna o presiune care va fi asupra sistemului sanitar in urmatoarea perioada. Asta inseamna ca toata lumea sa respecte portul mastii peste tot, distantarea, masurile de igiena, masurile de telemunca sau munca la domiciliu sau combinarea cu separarea in doua grupupri a celor care merg la lucru. De sarbatori, va rog, ganditi-va la sanatatea dumneavoastra si celor din familia dumneavoastra si a celor in varsta. Incercati pe cat posibil sa limitati intalnirea cu cat mai multi oameni. Anul viitor speram sa avem sarbatori cat mai aproape de normal”, a mai spus Raed Arafat.

Circulatia pe timpul noptii va fi interzisa in continuare.

”Toate limitarile care au fost pana acum raman mai departe. Daca vorbim de petreceri de sute de oameni, mii de oameni in strada, asta clar nu. (…) Nu vor fi festivitati, cum au fost in alti ani in centru in care sa se intalneasca populatia”, a mai declarat Arafat.

Citeste si articolul :   Parintele Calistrat a rabufnit: "Dl Arafat se poarta ca Zeus, ca Nostradamus, isi asuma aceasta putere peste pozitia Patriarhului Daniel"

Partiile vor fi deschise, dar respectand toate regulile sanitare impuse de pandemie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.