Raed Arafat, anunt de ultim moment. Se intampla din 14 decembrie

Raed Arafat a anuntat ca starea de alerta va fi prelungita in 14 decembrie, dar masurile aflate in vigoare in acest moment nu se vor modifica. Seful DSU ne asigura ca nu va fi lockdonwn total in Romania. Totusi, oamenii trebuie sa fie constienti ca totul depinde de noi.

„Daca luam media pe 7 zile, vedem ca exista o scadere si trebuie sa vedem daca va continua, iar asta depinde de noi”, a declarat Raed Arafat, potrivit noutati.info

Ce spune Raed Arafat despre carantinarea localitatilor

„Cand vedem localitatile care au fost carantinate, toate au aratat, chiar daca au avut carantina prelungita cu inca 7 zile sau la unele chiar cu 14 zile, ca s-a reusit controlul situatiei. (…) La Timisoara, care n-a fost carantinata, au fost carantinate localitatile din jur si asta a avut un impact si asupra Timisoarei si s-a vazut ca la Timisoara este o scadere. Sibiul, la fel. La Alba, a trebuit sa prelugim”, a mai spus seful DSU.

Citeste si articolul :   Noi restrictii in starea de alerta, in Romania. Ce se intampla in urmatoarea perioada

De ce nu se poate controla carantinarea

„Atunci trebuie sa vedem de ce: nu se aplica regulile? Nu se controleaza carantinarea? Sau fiecare scrie o hartie pe proprie raspundere in care zice ca face ceva si merge de fapt si face altceva?” – a mai declarat secretarul de stat.

Ce strategie se va aplica in perioada urmatoare

Citeste continuarea pe Noutati.info