Rasturnare de situatie. Cand intra, de fapt, restrictiile in vigoare. Anuntul premierului Citu

Noile restrictii anuntate de autoritati ar fi trebuit sa intre in vigoare incepand de vineri seara. Totusi, acest lucru nu se va intampla in cursul zilei de vineri.

Restrictii de circulatie  pentru agentii economici intra in vigoare incepand de duminica, 28 martie.

Hotararea de Guvern adoptata in sedinta de joi nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial.

Florin Citu, premierul Romaniei,  a anuntat ca restrictiile vor intra in vigoare incepand cu ziua de duminica.

“Precizari referitoare la Hotararea CNSU privind noile masuri. Astazi (vineri – n.red.) se va publica hotararea in Monitorul Oficial, insa, avand in vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispozitie sa se pregateasca, am avut o discutie cu domnul Arafat si am stabilit ca aceste masuri sa fie aplicate de duminica, 28 martie”, a mentionat seful Guvernului.

Astfel, toate masurile care se raporteaza la incidenta din acest HG vor intra in vigoare incepand de duminica, si nu doar o parte dintre acestea, au precizat reprezentantii Grupului de Comunicare Strategica.

Citeste si articolul :   Alti romani intra in carantina. Ordinul a fost dat.

Potrivit informatiilor, 11 judete sunt in scenariul rosu, iar multe dintre marile municipii au trecut de incidenta de 4 la mie. Incidenta calculata la nivelul Capitalei este de 6,67 la mie, iar judetul Ilfov a trecut de incidenta de 8 cazuri la mia de locuitori.

Autor