Coronavirus – COVID-19: Care sunt simptomele infectarii. Sfaturile medicilor care iti pot salva viata

Principalele simptome ale noului COVID-19 sunt tusea, febra si dificultatile de respiratie, iar vindecarea depinde cel mai mult de sistemul imunitar al persoanei afectate.

Noul coronavirus poate cauza pneumonie, iar cei care se imbolnavesc prezinta simptome precum tusea, febra si dificultati de respiratie, potrivit The Guardian.

Antibioticele si medicamentele obisnuite impotriva racelii nu ar avea efecte, recuperarea depinde foarte mult de sistemul imunitar al persoanelor afectate.

Publicitate

O mare parte din cei care au murit din cauza coronavirusului aveau deja o stare precara de sanatate.

Medicii sfatuiesc oamenii care se intorc din zone afectate de coronavirus sa ramana in casa si sa evite contactul cu oamenii.

Acestia inca nu stiu exact cat de periculos este noul coronavirus. De exemplu, gripa sezoniera are de obicei o rata a mortalitatii sub 1% si se crede ca ar provoca aproximativ 400.000 de decese in fiecare an, la nivel global.

Pana in prezent, s-au inregistrat 119.389 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 4.300 au murit si 66.584 s-au vindecat, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.