ULTIMA ORA! Raed Arafat: Evenimentele cu peste 100 de persoane, vor fi interzise Ce se intampla cu angajatii

Doua cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus au fost confirmate miercuri dimineata: unul in Capitala si altul in Iasi. Numarul total al cazurilor de Covid-19 a ajuns, astfel, la 31.

Declaratii Arafat:

– Suspendarea temporara pentru o perioada de 6 luni a distributiei medicamentelor si materialelor sanitare esentiale pentru preventia si tratarea infectiei cu Covid-19 in afara Romaniei. Lista medicamentelor urmeaza sa fie stabilita de Ministerul Sanatatii.

-Recomandarea declararii de operatorii economic cu peste 999 de angajati a programului de lucru pentru personalul care se deplaseaza cu mijloacele de transport in comun. Recomandarea se aplica in Bucuresti si resedintele de judet pana pe 13 martie.

Publicitate

– Recomandarea prevede ca programul de incepere sa fie stabilit in 3 intervale orare, de exemplu sa inceapa o parte din eprsonal la ora 8, o parte la 9 si o parte la 10, iar plecarea sa fie decalata la 3 ore pentru a reduce transmiterea de infectii.

Publicitate

– Pentru institutiile publice decalarea orara este obligatorie. In cazul in care nu pot fi aplicate aceste care nu pot aplica aceste reguli vor identifica solutii alternative pentru evitarea utilizarii angajatilor a mijloacelor de transport in comun a angajatilor.

Citeste si articolul :   O publicatie din Germania, reactie dura la adresa romanilor, bulgarilor si ucrainienilor care nu se vaccineaza: „Idiotii Europei“

-Restrictionarea evenimentelor culturale, artistice, sportive, si de divertisment in spatii inchise si cu peste 100 de persoane, pana la 31 martie cu posibilitatea de prelungire.

Ultimul caz de imbolnavire cu noul coronavirus a fost inregistrat in miercuri dimineata, la Iasi, al 31 – lea caz la nivel national.

Este vorba de un barbat, 42 ani, confirmat in Iasi, debut pe 4.03, internat pe 10.03, revenit din Venetia in 2.03, este la Spitalul de Boli Infectioase.

In prealabil, tot miercuri dimineata, a fost depistat un nou caz de imbolnavire in Capitala.

Este vorba de o femeie, 43 ani, medic gastroenterolog la spitalul Gerota, contact al pacientului care a fost internat in acelasi spital, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.