Lista actualizata a statelor exceptate de la aplicarea masurilor de carantina/izolare.

INSP a publicat o lista a tarilor din care nu va mai fi nevoie de carantina la intoarcerea in tara.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat lista statelor exceptate de la aplicarea masurilor de carantina/izolare ca urmare a sedintei din data de 6 iulie a.c.

Exceptia se aplica din data de 7 iulie persoanelor asimptomatice care sosesc in Romania din

Andorra,

Austria,

Belgia,

Bulgaria,

Cehia,

Cipru,

Croatia,

Danemarca,

Elvetia,

Estonia,

Finlanda,

Franta,

Germania,

Grecia,

Irlanda,

Islanda,

Italia,

Insulele Feroe,

Letonia,

Liechtenstein,

Lituania,

Malta,

Marea Britanie,

Monaco,

Norvegia,

Polonia,

Slovacia,

Slovenia,

Spania,

Tarile de Jos,

Ungaria,

Vatican, precum si din state terte – Algeria, Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelanda, Rwanda, Thailanda, Tunisia, Uruguay. Lista actualizata poate fi consultata pe pagina de internet a Institutului National de Sanatate Publica, la link-ul www.cnscbt.ro.

„Orice masura se ia si intr-o reciprocitate cu tara respectiva”, spune Nelu Tataru. Acesta oferind mai multe detalii despre masurile luate in ceea ce priveste aceasta lista.

Citeste si articolul :   Pandemia incepe sa lase bauturile fara acid

„In acest moment avem acea lista cu tarile din Europa in care erau repartizate cele la inceput 17, apoi 22 de tari in care cand ne intoarceam intram in izolare. Orice masura se ia si intr-o reciprocitate cu tara respectiva. Si ei cand vor vedea in context european ca Romania reprezinta un risc s-ar putea sa ne introduca in izolare cand vom ajunge in acea tara. Se asteapta ca intr-o zi, doua sa avem decizia la nivel european, acei indicatori pentru a face aceasta lista si in masura in care vom avea o lista noua cu tarile din care ne intoarcem si nu vom intra in izolare, o vom da publicitatii.

Avem o saptamana de foc in care putem vedea ce a generat acest weekend de nerespectare a unor reguli de distantare fizica, a unor reguli de igiena si precautii. Suntem pregatiti ca sistem medical, dar nu putem lupta doar noi singuri”, spunea acum 7 zile, ministrul Sanatatii.

Autor