Raed Arafat, anunt de ultima ora pentru romani: “Usile vor fi inchise…”

Romania a ajuns la 38 de pacienti infectati cu coronavirus. In mai putin de 24 de ore, numarul a crescut alarmant, aproape s-a dublat. Autoritatile spun ca, la nivel mondial, este posibil sa se ajunga la o rata de infectare foarte mare.

”Este posibil sa se ajunga la o rata de infectare foarte mare. La o rata de infectare foarte mare, numarul deceselor pe plan mondial poate sa fie foarte mare.

Sunt pareri, niciunul nu poate sa spuna ce va fi, din cauza asta suntem obligati sa luam toate masurile posibile ca sa limitam si sa prevenim”, a spus Arafat, afirmand ca estimarile mondiale vorbesc despre 30 – 70%.

Restrictionari publice mai drastice

Potrivit secretarului de stat in MAI, se ia in calcul restrictionarea mai drastica in ceea ce priveste adunarile cu un numar mare de persoane, prin scaderea numarului de participanti, decizia urmand a se aplica tuturor institutiilor sau contextelor, inclusiv Bisericii.

”Este posibil sa ajungem la masuri mai restrictive pe intalnirile publice. (…) Este clar ca trebuie sa ajungem poate la inca o restrictionare. Sunt discutii care au fost, dupa asta venim cu ele. Clar ca vom veni, cel mai probabil maine (miercuri – n.r.) , cu o anumita masura in plus”, a declarat Raed Arafat marti seara, la Antena 3.

Citeste si articolul :   Avertizare METEO. Vremea se schimba in weekend

Secretarul de stat spune ca numarul este posibil sa fie restrans ”in continuu” in functie de faza de raspandire a virusului. Potrivit lui Arafat, “daca  limitarea va fi, de exemplu, la 300 de persoane, dupa ce au intrat 299 usile vor fi inchise, iar accesul interzis”, scrie observator.tv.

Romania a ajuns la 38 de pacienti infectati cu coronavirus. In mai putin de 24 de ore, numarul a crescut alarmant, aproape s-a dublat. Capitala este in alerta, pentru ca fiecare nou bolnav creste pericolul exponential.

Autor