Un intreg spital din Romania se afla, pentru prima data, in carantina

Spitalul Dimitrie Gerota a intrat in carantina, dupa ce o femeie, 43 ani, medic gastroenterolog la spitalul Gerota, contact al pacientului care a fost internat in acelasi spital, a fost depistata pozitiv.

Un intreg spital se afla, pentru prima data, in carantina

Este pentru prima data cand in Romania cand o unitate sanitara este in carantina in adevaratul sens al cuvantului. Practic, de cand s-a aflat ca barbatul este infectat cu noul coronaviorus, nimeni nu mai intra si nu mai iese din unitatea sanitara. Inclusiv medicii si asistentele care erau la serviciu raman aici pentru 14 zile.

Angajatii spitalului care au intrat in contact cu pacientul si erau liberi in momentul in care testul a iesit pozitiv raman izolati acasa, sub monitorizare medicala.

Publicitate

Ancheta epidemiologica deschisa de autoritati trebuie sa gaseasca toate persoanele cu care acest pacient a intrat in legatura in ultima vreme. Se pare ca ar fi cel putin 120 pe lista: sunt cadre medicale ori pacienti din spital, dar si colegi de serviciu. Barbatul, fost politist, lucreaza la Amenajarea Domeniului Public, institutie din subordinea Primariei Sectorului 4. La inceputul lunii le-a oferit martisoare colegelor.

S-a ajuns aici pentru ca, spun autoritatile, in momentul internarii barbatul a declarat ca nu a vizitat nicio zona cu risc.

Raed Arafat: „A venit din alta tara decat Italia. Stim ca a venit din israel, deci nu e un secret, o tara mai putin afectata. Ancheta epidemiologica va stabili pe unde a venit, pe unde a trecut, tot ce s-a intamplat. Acesta e si motivul pentru care colegii de la Gerota l-au luat ca si caz total in afara definitiei de caz, penru ca asta inseamna sa vii dintr-o zona serios afectata, definitia de la OMS, iar Israel nu e printre aceste tari. Dar acum trebuie sa se stabileasca daca s-a putut infecta de acolo, poate in avion, poate in alta parte”, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.