13 utilizari uimitoare ale lamaii despre care ar trebui sa stiti

In timp ce lamaia este cunoscuta pentru numeroasele sale beneficii pentru sanatate, multi dintre noi nu stiu ca ar putea fi ingredientul de baza al multor trucuri de uz casnic.

1- Tratamentul acneei

Daca vrei sa lupti impotriva acestor imperfectiuni ale pielii, lamaia este un remediu ideal. Acizii prezenti in acest aliment ajuta la lupta impotriva aparitiei acneei. Puterea de albire a citricelor ajuta, de asemenea, la estomparea cicatricilor lasate de cosuri. Pe pielea curatata in prealabil, aplica o lingura de suc de lamaie amestecat cu gel de aloe vera (in principal pe zona T). Lasati 10 minute apoi clatiti imediat.

2- Lupta impotriva aciditatii

Daca suferiti de aciditate ridicata in organism, consumati lamaie. Alcalinitatea sa ajuta la reglarea pH-ului din organism. Obisnuieste-te sa consumi apa calda cu lamaie in fiecare dimineata, pe stomacul gol. De asemenea, este important sa incorporezi alte alimente alcaline in dieta ta.

3- Detoxifica organismul

Suntem in mod constant expusi la toxine si radicali liberi. Datorita proprietatilor sale antioxidante si antibacteriene, lamaia va ajuta sa va curatati organismul in fiecare zi. In suc sau diluat cu apa, este bautura detoxifianta  ideala pentru zi.

4- Lupta impotriva problemelor respiratorii

Stiati ca citricele sunt un remediu natural ideal pentru problemele respiratorii datorita continutului de vitamina C? Potrivit acestui studiu, persoanele care consuma cantitati mari de vitamina C sunt mai protejate de atacurile de astm.

5- Eliminati pesticidele

Inainte de a consuma un aliment, este esential sa il spalati . Lamaia te poate ajuta sa scapi de aceste produse nedorite. Clateste-ti fructele si legumele cu apa cu lamaie la care poti adauga bicarbonat de sodiu pentru o actiune mai eficienta.

6- Lupta impotriva infectiilor

Acest fruct citric este un agent antibacterian puternic si poate opri proliferarea virusilor. Potrivit acestui studiu, citricele, inclusiv lamaia, contin antioxidanti (flavonoide, fenoli etc.) care promoveaza activitatea antimicrobiana.

Publicitate

7- Pentru igiena dentara si orala

Datorita puterii sale antibacteriene, lamaia ajuta la lupta impotriva agentilor patogeni responsabili de tartru. Citricele, mai ales sub forma unui ulei de folosit in apa de gura, protejeaza si gingiile impotriva infectiilor de tip gingivita. Lamaia mentine sanatatea smaltului si sustine sanatatea orala.

Citeste si articolul :   Cele mai frumoase trasaturi fizice ale semnelor zodiacale

8- Un insecticid natural

Insecticidele comercializate in magazinele traditionale pot contine substante chimice. Lamaia este o alternativa naturala pentru a respinge tantarii prezenti in casa ta . Pentru aceasta, pulverizati suc de lamaie  in zonele cu probleme. De asemenea, puteti pune  cateva felii de lamaie daca camera dvs. tinde sa fie invadata de insecte.

9-Deschie-ti  parul in mod natural

Daca aveti o culoare a parului destul de deschisa, lamaia poate dezvalui cateva trasaturi frumoase. Cunoscute pentru potentialul sau de albire, citricele iti lumineaza parul in mod natural. Aplicati sucul sau diluat in balsam pentru a va deschide culoarea naturala.

10- Fa-ti unghiile sa straluceasca

Daca unghiile tale sunt deteriorate , poti folosi cateva picaturi de lamaie! Pentru a obtine o stralucire  pe unghii, pune putin suc  in apa de clatire in timpul manichiurii si lasa sa actioneze aproximativ 15 minute.

11- Curata-ti tocatorul

Nu este nevoie sa folositi o masina de spalat vase sau sapun lichid pentru a va curata tocatorul  dupa utilizare. Apa cu lamaie ar putea face, de asemenea, trucul. Acest lucru il va curata, dar va avea si un efect de deodorizare asupra instrumentului tau de bucatarie. Pentru aceasta, foloseste o coaja de lamaie pe care ai inmuiat-o anterior in sare. O alternativa sanatoasa si naturala la curatarea echipamentului.

Citeste si articolul :   Cum elimini o pata incapatanata de pe rufele albe si 4 greseli de evitat la spalarea hainelor

12- Curata-ti periile

Fie ca este vorba de pensule de vopsea sau de machiaj, lamaia poate fi folositapentru a va curata pensulele . Acest lucru va va permite sa le pastrati mai mult timp si, prin urmare, sa economisiti bani. Pentru a face acest lucru, pur si simplu inmuiati uneltele in apa clocotita cu lamaie.

13- Stabileste limite pentru pisica ta

Daca nu vrei ca pisica ta sa aiba acces in anumite incaperi din casa ta, doar stropeste-le cu lamaie. Acest miros este respingator pentru animalul tau de companie.

Publicitate

Autor