Cum sa ai grija de noul pisoi

Acum, ca ai un pisoi tanar de îngrijit, trebuie sa tii cont de cateva lucruri.

Unul dintre cele mai importante lucruri de facut este sa va duceti pisoiul la medicul veterinar pentru un control general de sanatate. Veterinarul va va putea oferi sfaturi cu privire la ingrijirea de baza pentru pisoiul tau, precum si sa-ti ofere orice vaccinari si tratamente de deparazitare necesare.

Intre timp, unele dintre aspectele de baza ale ingrijirii pisoiilor pe care va trebui sa le luati in considerare includ:

Nutritie

Publicitate

Pisicile ar trebui hranite atat cu o mancare comerciala de inalta calitate , cat si cu unele alimente naturale, pentru a asigura o dieta echilibrata. Evitati sa dati lapte de vaca pisicilor, dar asigurati-va intotdeauna ca au acces la apa curata si proaspata in orice moment.

Locul unde doarme

Desi pisoiul tau poate dori sa va impartaseasca patul, este important sa le oferiti si un pat confortabil si uscat. Folositi asternuturi sigure, care pot fi usor curatate si uscate si asezati patul undeva confortabil si privat.

Litiera

Asezati litiera intr-o zona linistita si privata pentru ca pisicuta ta sa o foloseasca atunci cand trebuie sa mearga la toaleta.

Timp de joaca

Timpul de joaca este important pentru legatura dintre tine si pisoiul tau. Pisoii sunt foarte jucausi si curiosi si adora sa-si cheltuiasca o parte din energie, urmarind jucariile pentru pisici si interactionând cu stapanii lor. Incercati sa rotiti o varietate de tipuri diferite de jucarii pentru pisici si incercati diferite jocuri, astfel incat pisica ta sa nu se plictiseasca.

Jucariile pot include jucarii de urmarire si capturare; jucarii in care puteti pune mancaruri gustoase.

Ingrijirea

Ingrijirea regulata (periajul bland) este important in special pentru pisicile cu par mediu si lung. Incepei sa va ingrijiti pisoiul devreme, astfel incat sa devina o activitate de legatura placuta si o parte a ingrijirii de rutina. Rasplateste-ti pozitiv pisica cu o delicioasa mancare pentru pisici, lauda verbala pentru ca ti-ai permis sa le ingrijesti. Astfel pisica ta va asocia ingrijirea cu lucruri pozitive, facand procesul mai usor pentru amandoi.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.