13 greseli de ingrijire corporala pe care le poti evita

Ingrijirea corporala neadecvata sau rutina, pot duce rapid catre probleme ale pielii si aparitia ridurilor.

Pielea este cel mai mare organ si variaza de la persoana la persoana. Pielea reactioneaza diferit la conditiile meteo, a stresului, a mediului, etc. Cel mai mult insa fiecare dintre noi isi influenteaza sanatatea si frumusetea pielii.

Foarte des afectam pielea crezand ca de fapt o protejam si o ingrijim corect. Uite cateva sfaturi despre cum poti sa eviti aceste lucruri pentru a avea o piele stralucitoare si sanatoasa.

Pielea noastra ne indica adesea ca exista un deficit de vitamine sau lichide, iar consecintele sunt de exemplu: o piele uscata si iritata.

Publicitate

Ingrijirea incorecta si produsele necorespunzatoare duc la efecte secundare similare.

1.Creme bogate in grasime utilizate vara.

Este prima mare greseala pe care multe persoane o practica. Pielea corpului are nevoie in special vara de o crema bogata in vitamine, dar usoara si hidratanta in acelasi timp. Gandeste-te cum tu vara consumi mai  multe lichide decat alimente grase, la fel si pielea ta isi doreste mai multa hidratare si nu grasime.

2.Sapunul irita fata

Sapunul poate deteriora mantaua de protectie a pielii si astfel o poate usca. Utilizarea unui sapun pentru fata se poate face doar daca este unul potrivit ph-ului tau care este mai de graba un gel de spalat decat un sapun.

Citeste si articolul :   Cum se pastreaza telina proaspata tot anul. Sfaturi pentru crestere si ingrijire

3.Momentul gresit de ingrijit al pielii

De foarte multe ori momentul de ingrijirea al pielii nu este unul optim. Ideal pielea fetei ar trebui sa fie ingrijita de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Dimineata: se curata fata deoarece pielea a fost curatata cu o noapte inainte si astfel este suficient dimineata sa iti curati fata doar cu apa calduta si apoi sa utilizezi o crema de zi, de preferat cu protectie UV.

Seara: pielea noastra este stresata zilnic de influente externe, precum soarele care este daunator pentru piele, poluarea, etc., astfel seara trebuie o ingrijire completa a pielii. Totusi ca si dimineata, se aplica acelasi lucru si aici: mai putin este mai mult. Foloseste produse delicate care sa nu irite pielea si apoi aplica o crema regeneranta care stimuleaza reinoirea celulara.

4.Schimbarea constanta a produselor

Publicitate

Pielea ta nu este un cobai si astfel nu este recomandat sa incerci si sa testezi frecvent produse de ingrijire. Loialitatea produselor se plateste iar ingredientele pot functiona mai bine pe termen lung.

5.Procesul de demachiere nu este utilizat in fiecare zi

Oricine uita, sa se demacheze seara, ar trebui, sa se astepte ca repararea pielii sa nu poata fi finalizata complet. Un motiv ar fi acela ca ingredientele active de la machiajul utilizat zilnic sau de la alti factori, precum: poluarea, murdaria nu patrund in piele ci infunda porii pielii, astfel asigurate ca pielea ta este curata in fiecare seara.

Citeste si articolul :   Rugaciunea din Lunea Mare

6.Produsele gresite pentru anumite tipuri de piele

Principiul care sta la baza produselor de ingrijire este de fapt destul de simplu: cremele bogate sunt pentru pielea uscata si matura – nu pentru pielea tanara sau grasa. La randul sau, pielea tanara are nevoie de creme hidratante pe baza de apa. Iar daca ai o piele sensibila se recomanda utilizarea cremelor calmante. Un  bun calmant pentru pielea sensibila este lotiunea sau crema care contine flori de lalele.

7.Ingrijirea ochilor este omisa

Crema pentru ochi este esentiala, deoarece pielea din jurul ochilor este mult mai subtire ca in restul fetei.

8.Instrumentele pentru machiaj nu sunt curatate

Uneltele pentru machiaj, precum periile, sau bureti trebuiesc igienizate dupa fiecare utilizare, astfel la urmatoarea utilizare a acestora vei aplica impuritati si aceste lucru iti va afecta pielea fetei in timp.

9.Prea putina hidratare

Hidratarea este esentiala pentru o piele frumoasa si sanatoasa. Consuma apa minim 1,5 l pe zi si astfel vei evita deshidratarea care se reflecta si intr-o piele sanatoasa si  stralucitoare.

Citeste si articolul :   Cum sa elimini murdaria si grasimea de pe dulapurile din bucatarie

10.Evitarea zonei gatului si a decolteului

Pielea din zona gatului si a decolteului sunt mai subtiri si astfel aceste zone tind sa se increteasca. Prin urmare cand aplici lotiunea de fata nu uita sa o aplici si in aceste zone.

11.Exfolierea zilnica

Exfolieaza pielea maxim o data pe saptamana, astfel stratul protector al pielii va avea de suferit si bacteriile vor patrunde mai usor.

12.Aplicarea lotiuniilor dupa dus

Dupa dus trebuie sa lasi pielea sa respire si sa ii dai timp, astfel cel mai bine este sa o hidratezi la cateva ore dupa dus cu creme de hidratare, dar nu imediat dupa.

13.Nu protejezi pielea de soare

Anti-imbatranirea incepe cu protectia solara. 80% din riduri sunt cauzate de razele UV.

Exista protectie UV adecvata pentru pielea sensibila, grasa, care este predispusa la pete.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.