Noi masuri in Bucuresti dupa numarul mare de infectari

Dupa ce numarul de cazuri noi de infectari cu COVID-19 a crescut, politia ia masuri in Bucuresti. Autoritatile au anuntat ca vor face controale.

Politistii din Capitala vor controla modul in care masurile sunt respectate.

„In acest sens politistii vor actiona in principalele zone ale Capitalei – in toate sectoarele atat in mijloacele de transport subterane, dar si de suprafata, in centrele comerciale, in magazine, precum si in spatiile aglomerate care de obicei au fost identificate ca fiind terase, discoteci, baruri si restaurante. Activitatile de control vor fi efectuate cu suportul Jandarmeriei, Politiei Locale, Directiei de Sanatate Publica, Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si Inspectoratului Teritorial de Munca.”

Nu se va tolera nicio abatere

“Scopul acestor actiuni nu este sa aplicam amenzi dar nu vom tolera nicio abatere de la lege. Rugam cetatenii sa respecte normale legale in vigoare privind pandemia de COVID-19. In acest sens le recomandam sa poarte masca in spatiile unde acest lucru este obligatoriu, in magazine, in mijloace de transport in comun, in spatii inchise, la locul de munca. Totodata, sa pastreze distantarea sociala si in situatia in care organizeaza evenimente sa tina cont de numarul maxim prevazut de lege pentru participanti la aceste evenimente”, a avertizat inspector principal de politie Ciprian Romanescu.

Citeste si articolul :   Incidenta cazurilor in Bucuresti a trecut de 3 la mia de locuitori. Ce restrictii se introduc in Capitala

„Viata si sanatatea sunt cele mai importante”.

„Scopul nostru nu este sa sanctionam, nu este sa aplicam amenzi, dar dorim ca toate persoanele sa constientizeze ca viata si sanatatea sunt cele mai importante. Suntem la datorie si vom aplica legea in spiritul si litera ei”, a mai declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Autor