Rasturnare de situatie dupa ce Nicolae Ciuca si-a depus mandatul: “Vor sa ramana pe functii.”

Nicolae Ciuca si-a depus mandatul in fata colegilor liberali, dupa ce s-a vazut clar ca nici PSD, nici USR nu ar fi sustinut un guvern minoritar.

PNL ar trebui sa discute marti un nou mandat de negociere, mai flexibil, cu aceste doua formatiuni. Astazi va avea loc o noua intalnire intre liberali si social-democrati.

Unele surse politice sustin ca Nicolae Ciuca ar putea fi nominalizat iarasi de presedintele Klaus Iohannis, pentru a forma o noua varianta de Guvern.

Nicolae Ciuca, premier desemnat: „Am sperat ca prin demersurile pe care le-am deprins ca voi reusi sa cristalizez o solutie politica astfel incat sa primesc acordul pentru un guvern minoritar in Parlament. Am discutat in BEx si acesta a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am sa depun mandatul.”

Publicitate

Nicolae Ciuca nu a gasit sustinere in partid, primul care s-a opus fiind chiar Florin Citu, sustin surse politice. De aceea, liberalii par dispusi sa iasa din logica investirii unui guvern minoritar PNL-UDMR.

Florin Citu presedinte PNL: „O sa fie un BPN in format fizic – de a flexibiliza mandatul PNL si de a incepe negocieri cu toate fortele democratice din Parlamentul Romaniei pentru formarea unei majoritati.”
Sorin Grindeanu, vicepresedinte PSD: „PNL face tot ce ii sta in putinta pentru a sabota acest guvern pe care tot ei l-au propus. Nici macar ei nu vor ca acest guvern sa treaca, vor sa ramana pe functii.”

Alfred Simonis, liderul deputatilor PSD: „E prematur sa vorbim despre un cabinet PSD-PNL, cert este ca noi suntem dispusi sa participam la aceste discutii. Si Alexandru Rafila si Streinu Cercel ar fi amandoi extraordinari ministri ai Sanatatii. A venit vremea ca PSD sa scoata specialistii la bataie.”

De altfel, nici fostii parteneri de la USR nu ar fi votat un cabinet in care nu aveau niciun portofoliu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.