Florin Citu, prima reactie dupa ce Guvernul Ciolos nu a trecut la vot: “Majoritatea parlamentara care a demis un guvern n-a reusit sa si construiasca unul”

Florin Citu a reactiona, miercuri la amiaza, dupa ce Guvernul Ciolos nu a obtinut votul de incredere in Parlament.

“Votul de azi al Parlamentului a aratat ca majoritatea parlamentara care a demis un guvern n-a reusit sa si construiasca unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia sa demonstreze ca are o solutie pentru tara, dar ea a demonstrat ca n-are niciuna. Tara se afla intr-o situatie pandemica foarte grea, cu un numar record de noi infectii si de decese. O astfel de situatie reclama responsabilitate si compromisuri pentru rezolvarea crizei politice”, a scris Florin Citu pe Facebook.

Lidetul PNL a precizat ca Romania are nevoie urgenta de un guvern cu puteri depline.

“Asiguram deja guvernarea interimara a tarii, impreuna cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, avand in continuare PNL ca forta principala, se poate face foarte rapid si fara nicio perioada de adaptare. PNL isi asuma deschiderea discutiilor cu fortele politice parlamentare, cu exceptia AUR, in vederea crearii rapide a unei majoritati si a unui guvern. Vom actiona cu maturitate si cu responsabilitate, fara vanitati si fara orgolii, tinand cont de configuratia politica a Parlamentului si cautand in mod insistent solutia care sa scoata Romania din criza”, a punctat premierul demis.

Citeste si articolul :   Cine va asigura interimatul la ministerul Sanatatii