Guvernul Ciolos, respins la votul din Parlament: “Spectacolul politic sinistru trebuie sa inceteze”

Guvernul USR propus de Dacian Ciolos a fost respins de Parlament, potrivit Digi 24.

Acesta a reusit sa stranga 88 de voturi „pentru” din necesarul de 234 de voturi pentru investitura. Potrivit unor surse, in afara de cei 78 de parlamentari ai USR (doi au fost absenti) ar fi votat zece parlamentari de la PNL si minoritati.

Dacian Ciolos:

A renunta e cel mai usor lucru. Mai greu e sa iti asumi responsabilitatea. De asta suntem noi aici. Nu o sa va raspund astazi domnilor de la PSD, cu toate ca a fi romani nu inseamna sa spui discursuri ci inseamna sa simti. Si sa guvernezi in asa fel incat sa alungi romanii din tara. Ma simt foarte roman pentru ca simt lucrurile si le spun asa cum le simt.
Ma opresc aici. Va cer, inca o data, sa ne asumam impreuna acest vot si sa nu lasam pe altii sa ne faca guvern. In 2015 am facut apel la un guvern din exterior pentru ca partidele nu si-au asumat.

Publicitate

Sa ne asumam impreuna, politic, un guvern. Am fost disponibil si pentru discutii. Am venit aici cu buna credinta. Politica inseamna si buna credinta, nu doar scandal si urlete din sala.
De asta suntem aici. Sa ne facem aici, la noi acasa, mai bine. Sper, doamna Sosoaca, ca aveti macar putin pe constiinta romanii care astazi sunt la terapie intensiva. Sper ca aveti putina responsabilitate pentru asta.

Citeste si articolul :   Viorica Dancila pierde si ultima reduta

Marcel Ciolacu: „Fac un apel catre toti sefii de partide! Va cer sa ne intalnim imediat si sa gasim impreuna o solutie pentru a scoate Romania din criza”

In timp ce noi am stat doua ore aici sa facem iarasi politica, alte cateva zeci de romani au pierdut lupta cu viata. La fiecare doua minute si jumatate, un roman moare rapus de COVID.
In aceasta sala in care astazi s-au rostit din nou discursuri, incap maxim 500 de persoane. Este o sala foarte mare. Imaginati-va ca aceasta sala ar fi fost ieri arhiplina. Ar fi fost lume si la balcoane. Imaginati-va ca ieri ar fi fost aici 574 de oameni. Pentru ca ieri, 574 de romani ca dumneavoastra au murit de COVID.

Publicitate

574 de familii ramase fara cineva drag. Lacrimile nu pot cuprinde toata aceasta imensa suferinta! Un tata, un bunic, o sora, o fiica sau un fiu! Da, stimati colegi, sunt copii care mor in timp ce clasa politica se tine de tot felul de jocuri ridicole de putere! 3.200 de romani au murit doar in ultima saptamana. O comuna din Romania a disparut pur si simplu. Si noi mai facem exercitii de imagine?! Noi mai venim aici sa spunem discursuri?!

Citeste si articolul :   O noua restrictie in Romania? Ludovic Orban, anunt de ultim moment

Noi mai avem tupeu sa le spunem oamenilor ca suntem responsabili?! Noi mai stam sa analizam cine e Spartan si cine e Superman?!
Chiar nu ne pasa absolut deloc?! Acest joc politic al actualei puteri a mers prea departe. Egoismul, aroganta si lipsa de asumare ne-au adus in aceasta situatie dramatica.

Eu cred ca ne-am certat suficient. Atunci cand e nevoie de excavator sa ne ingropam mortii inseamna ca este mult prea mult. Toata aceasta lupta politica face rau tuturor. Este o dementa din care fiecare vrea sa iasa cu cat mai multe procente.

Asa nu se mai poate!

E clar ca acest Guvern nu are cum sa treaca. Stie si dl Ciolos, stie toata lumea. Este o bataie de joc la adresa romanilor. Nu putem accepta un ministru al Sanatatii care este partas la acest dezastru sanitar. Dar trebuie sa punem urgent ceva in loc. De aceea, fac un apel catre toti sefii de partide! Va cer sa ne intalnim imediat si sa gasim impreuna o solutie pentru a scoate Romania din criza!
Gata cu politica! Nu se mai poate asa. Trebuie sa facem altceva. Trebuie ca politicienii sa faca un pas in spate. Si sa aducem specialisti si experti in sanatate care sa vina urgent cu un proiect prin care sa reducem numarul de morti. Avem medici foarte buni si aici in Parlament.

Citeste si articolul :   Britanicii bogati isi cumpara cetatenii pentru a evita efectele Brexit

Spectacolul politic sinistru trebuie sa inceteze! Va cer sa fiti macar in al 12-lea ceas barbati de stat! Va cer sa fiti alaturi de romani in acest razboi cu moartea! Va cer sa trecem impreuna Romania peste acest dezastru sanitar! Va cer sa nu ramaneti o pata urata si neagra in istoria acestei tari!”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.