Delia cere bani de la Guvern: „Nu o sa raman indiferenta doar pentru ca nu sunt la limita de jos a existentei”

Delia, reactie dura dupa scrisoarea deschisa a artistilor din Romania catre Guvern. Mai multi artisti au trimis trimis o scrisoare deschisa premierului Orban si ministrului Culturii. Acestia le cer autoritatilor sa fie inclusi in schema de ajutor de stat pentru zona culturala.

Delia, mesaj adresat Guvernului

„NU ESTE DESPRE MINE! Este despre o intreaga industrie care s-a oprit! Despre instrumentisti, dansatori, sunetisti, tehnicieni, despre oamenii nevazuti din spatele scenei care fac lucrurile posibile la fiecare eveniment!

Nu o sa raman indiferenta doar pentru ca nu sunt la limita de jos a existentei. E absolut NORMAL sa sustin o asemenea petitie pentru industria din care fac parte. Voi face asta in continuare. Impreuna vom putea depasi aceasta perioada„, a scris Delia pe retelele de socializare.

Publicitate

Delia Matache, alaturi de sotul ei, detine un duplex impresionant care are in jur de 400 de metri a carui valoare este estimata de peste un milion de euro. In plina pandemie, sotii Munteanu isi iau un alt duplex intr-o alta zona a Capitalei. Totodata, artista detine piese vestimentare, bijuterii si masini de lux, iar tarifele la evenimente sunt cuprinse intre 2.500 si 3.500 de euro.

Citeste si articolul :   Trei semne zodiacale vor fi cele mai norocoase in iulie 2021

Artistii, scrisoare deschisa catre premierul Orban

„SCRISOARE DESCHISADomnului Prim-Ministru Ludovic Orban

Domnului Ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu

Doamnei Vicepremier Raluca Turcan

Stimata Doamna, Stimati Domni,

Am luat la cunostinta ca Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului Romaniei, a elaborat un proiect de schema de ajutor de stat pentru a veni in sprijinul sectorului cultural, ale carui activitati au fost sistate pentru a preveni raspandirea virusului SARS-CoV-2.

Insa am constatat cu surprindere ca artistii nu sunt inclusi in planul Guvernului.

Citind cele cinci masuri vizate in schema de ajutor de stat am observat ca acestea se adreseaza doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri si evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale si stand-up comedy, vanzatorilor de bilete, librarilor si editorilor, artistii nefiind inclusi in niciuna dintre aceste masuri.

Consideram ca existenta sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artisti.

Va rugam sa includeti in schema de ajutor de stat si aceasta entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorarii sectorului cultural.

Citeste si articolul :   Guvernul Ciolos, respins la votul din Parlament: "Spectacolul politic sinistru trebuie sa inceteze"

Cu consideratie, ai dumneavoastra,

Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andreea Banica, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla’s Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Directia 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris – Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris – Nelu Dumitrescu, Ionica Morosanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorila, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemes, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Stefan Banica, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen.”, au scris artistii, in scrisoarea deschisa, publicata pe reteaua de socializare.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.