Meghan, ducesa de Sussex, dezvaluie ca a avut un avort spontan in iulie

Meghan, ducesa de Sussex, a dezvaluit ca era insarcinata cu al doilea copil, dar a suferit un avort spontan in luna iulie. Intr-un articol pentru New York Times , ducesa a scris ca „a simtit o crampa ascutita” in timp ce schimba scutecul primului ei copil, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, care s-a nascut in 2019.

„Stiam, in timp ce imi strangeam primul copil nascut, ca il pierd pe al doilea”.

“Dupa ce i-am schimbat scutecul, am simtit o crampa extrem de dureroasa. Am cazut pe podea cu el in brate, fredonand un cantec de leagan pentru a ne mentine pe amandoi calmi, tonul vesel era intr-un contrast puternic cu sentimentul meu ca ceva nu era in regula.

Stiam, in timp ce imi strangeam primul copil nascut, ca il pierd al doilea. Cateva ore mai tarziu, eram pe un pat de spital, tinandu-ma de sotul meu. A pierde un copil inseamna a purta o durere aproape insuportabila, traita de multi, dar discutata prea putin”, a scris Meghan Markle.

Publicitate

Aproximativ 10% din toate sarcinile se incheie cu avort spontan, potrivit Colegiului American de Obstetricieni si Ginecologi, o cifra la care Meghan a facut referire. Dar multe femei sunt reticente sa vorbeasca despre experientele lor.

„In ciuda caracterului uimitor al acestei dureri, conversatia ramane tabu, plina de rusine (nejustificata) si perpetuand un ciclu de doliu solitar”, a scris Meghan.

Harry si Meghan s-au retras din rolurile lor de membri ai familiei regale la inceputul acestui an, mutandu-se in America de Nord.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.