Veste proasta pentru romanii care refuza sa faca acest lucru. Orban a facut anuntul: “Vom lua…”

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a declarat ca se vor lua masuri dure impotriva celor care refuza sa faca acest lucru. Seful Executivului a spus ca se vor lua masuri legale impotriva cadrelor didactice care refuza sa predea online. Orban a mentionat ca nu isi „imagineaza” ca un dascal poate sa refuze sa predea elevilor online..

„Nu pot sa imi imaginez ca un profesor poate sa refuze sa predea copiilor. Vom lua masurile legale care se impun in astfel de situatii. Daca va fi necesar sa facem modificari la legea educatiei, vom face.

Nu trebuie sa judecam dascalii pentru cateva cazuri individuale. Unde sunt, vom lua masuri legale. Dar, majoritatea se adapteaza si isi fac datoria”, a spus Ludovic Orban.

Seful Executivului a mentionat si despre perioada alegerilor, in care orele se vor face online acolo unde sunt sectii de votare amenajate in scoli. Orban a spus ca ministrul Educatiei Monica Anisie a avut o serie de consultari cu reprezentantii asociatiilor comunelor, oraselor, municipiilor si celor judetene, pentru a analiza cum se vor desfasura cursurile in acea perioada.

„Nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfasura online”, a spus premierul Orban.

Inca de la inceputul lunii septembrie, premierul a declarat ca profesorii trebuie sa se adapteze astfel incat sa poata sa predea si pentru copiii din clasa si pentru cei care urmaresc lectiile online.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.