E Lege promulgata de presedintele Klaus Iohannis. Guvernul e obligat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, in cursul zilei de joi, legea care prevede ca Guvernul este obligat sa acorde cate 30 de masti de protectie persoanelor vulnerabile, in fiecare luna, pana la terminarea epidemiei de coronavirus.

„Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea de masti pentru protectia cetatenilor romani de virusul Covid-19”, a fost anuntul facut Administratia Prezidentiala.

”In vederea asigurarii protectiei cetatenilor de pe teritoriul Romaniei in actualul context epidemiologic determinat de raspandirea noului coronavirus, Ministerul Sanatatii achizitioneaza, prin Compania Nationala Unifarm S.A., mastile de protectie, conform standardelor europene in vigoare, preponderent de la producatori interni. Fondurile necesare achizitionarii si distributiei mastilor de protectie catre populatie se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii”, scrie in legea aprobata in luna iunie de Camera Deputatilor.

Publicitate

Executivul a considerat ca, existand o prevedere similara aprobata prin OUG, ar fi vorba o dubla reglementare.

Publicitate

Cum se poarta corect masca?

Citeste si articolul :   Doliu in lumea artistica din Romania. S-a stins unul dintre folkistii Cenaclului Flacara

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca masca medicala sa fie plasata „cu grija peste nas si fata si sa fie tinuta aproape, pentru a reduce spatiul dintre fata si masca”, sa se evite atingerea ei in timpul purtarii si sa fie aruncata cand se umezeste. De asemenea, Organizatia Mondiala a Sanatatii sfatuieste ca atunci cand masca este indepartata sa nu se atinga partea din fata, ci cordelutele care se ataseaza de urechi.

Cand porti o masca medicala, asigura-te ca:

Masca se potriveste pe fata. Elasticele sau snururile trebuie pozitionate corect astfel incat sa mentina masca ferma. Masca trebuie sa acopere nasul, gura si barbia.

Masca nu trebuie atinsa cu mainile, pentru ca eficienta protectiei este afectata. Daca trebuie sa o atingi, spala-te mai intai si apoi pe maini.

Cand trebuie sa dai masca jos, evita sa atingi partea din exterior, pentru ca poate fi contaminata cu microbi.

Inainte de a fi aruncata, masca trebuie pusa intr-o punga de plastic.

Citeste si articolul :   Inca un oras intra in carantina. Vei iesi din casa doar cu declaratie sau adeverinta

O masca medicala nu trebuie purtata mai mult de o zi. Inlocuieste-o imediat daca este umeda sau deteriorata.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.