Ministrii cabinetului Ciolos cad pe capete la audieri. Singurul care a primit aviz pozitiv

Reprezentantii USR acuza ca PNL si PSD au respins impreuna toti candidatii propusi in Cabinetul Ciolos in comisiile parlamentare de specialitate si au format o majoritate USL in Legislativ.

Catalin Drula este singurul care a primit aviz pozitiv.

“Avem o noua majoritate USL in Parlamentul Romaniei. PSD si PNL resping brat la brat candidatii propusi de USR pentru ministere. Nu reusesc sa treaca peste propriile lor suparari, interese, calcule politicianiste. Votul pe care il vedem in comisii nu are nimic de-a face cu masurile din program sau calitatea ministrilor.

USR a venit in Parlament cu o propunere de guvern si un program de guvernare, pentru ca PNL si PSD au fugit de responsabilitate si nu au avut curajul sa vina cu propuneri.

Publicitate

USR va merge pana la capat cu aceste propuneri pentru ca avem nevoie cat mai rapida de un guvern care sa scoata tara din criza”, se arata in postarea de marti pe pagina de Facebook a USR PLUS.

Citeste si articolul :   Rezultatele exit poll alegeri parlamentare 2020. Cine ne va conduce in urmatorii patru ani

Au primit avize negative si Cristian Ghinea (propus ca ministru al Investitiilor si Proiectelor Europene) si Cristina Pruna (propusa ca ministr al Energiei).

Publicitate

Ionut Mosteanu a primit aviz negativ pentru functia de ministru al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei. (10 voturi pentru, 14 impotriva si 16 abtineri).

Cristian Ghinea (Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene) – 7 voturi pentru, 13 impotriva si 8 abtineri.

Cristina Pruna (Ministrul Energiei) – 14 voturi pentru, 27 impotriva si 16 abtineri.

Alin Stoica, propus la Ministerul Afacerilor Interne, a primit si el aviz negativ (5 pentru, 19 impotriva si 13 abtineri).

Catalin Drula, propus la Transporturi, este singurul care a primit aviz pozitiv, dupa o greseala a comisiei.

A fost supus la vot avizul negativ, care nu a intrunit numarul necesar de voturi. (12 voturi pentru, 8 impotriva si 9 abtineri).

A fost respins si Dan Barna, propus la Externe (11 voturi pentru, 20 de voturi impotriva si 4 abtineri).

Intrebat de reporteri ce sanse are cabinetul Ciolos sa fie investit, dupa ce primii cinci ministri audiati au primit aviz negativ, Dan Barna a declarat ca: „Plenul este suveran, majoritatea se confirma sau infirma in Parlament. Acest cabinet va merge maine (miercuri) in fata plenului, ne vom sustine punctul de vedere si vom vedea care va fi decizia Parlamentului in ansamblul sau.”

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.