Nelu Tataru, anunt de ultima ora: “Nu alege si nici nu iarta”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus despre modul in care se gestioneaza situatia bolnavilor internati  in sectiile de Terapie Intensiva, in urma infectarii cu noul virus.  Ministrul Sanatatii transmis un mesaj  ferm tuturor celor care nu cred in existenta coronavirusului: ”Este o boala care nu alege si nici nu iarta!”

Tataru a explicat cum se rezolva situatia de la Terapie Intensiva, unde paturile reprezinta o problema grava. Ministrul spune ca problema este sub control pentru ca se va apela la unitatile mobile.

“Avem si un numar mai mare de teste, e normal sa avem si un numar mai mare de confirmari. Atentia noastra se indreapta foarte mult spre unitatile de primiri urgente ca sa monitorizam adresabilitatea si sectiile de Terapie Intensiva. Gesionarea acestor sectii de Terapie Intensiva si a paturilor de Terapie Intensiva este in acet moment in centrul atentiei si tocmai pentru a putea fi punctual prezenti acolo unde este nevoie.

Am avut un caz cand a trebuit sa tranferam un pacient din Bucuresti catre acea unitate mobila ATI care se afla la spitalul din Ploiesti. In acest moment se gestioneaza paturile de Terapie Intensiva odata cu aplicare legii care a fost proaspat votata, sa putem face si acele transferuri de personal ca sa nu fie neaparata nevoie sa mutam dintr-o parte in alta cazurile de Terapie Intensiva, acolo unde nu avem personal. Acolo unde paturile prezinta un deficit, vom avea si rulajul acelor unitati mobile care pot suplini, fiecare avand cate 12 paturi. In acest moment avem doar zone punctuale, unde este acest necesar de paturi de Terapie Intensiva.” a spus ministrul.

Ministrul Sanatatii spune ca suntem in ascensiune usoara din cauza relaxarii si a nerespectarii regulilor.

“Inca suntem pe o ascensiune usoara si va trebui sa ne obisnuim doua saptamani, sa gestionam aceasta crestere care a inceput in acest moment si pe care trebuie sa o punem tocmai pe fondul aceste relaxari si a celor nerespectari de reguli. Acesti pacienti care sunt pozitivi si care vor duce boala 14 zile, noi trebuie sa ne asiguram ca in aceste 14 zile, ei sa mearga acolo unde ar trebui sa fie in izolare pentru a-si putea consuma boala si nu ar fi in miscare libera printre anumite grupari populationale, anumite localitati, enitati umane unde pot infecta si creste aceste numere de cazuri” a precizat Tataru.

Nelu Tataru, mesaj ferm pentru cei care nu cred in coronavirus si nu respecta regulile

“Pentru cei care s-au relaxat in acest moment, le spun ca inca nu este timpul, mai trebuie sa mai facem un efort ca sa putem eradica si acest prim moment pandemic.

Citeste si articolul :   Lista actualizata a statelor exceptate de la aplicarea masurilor de carantina/izolare.

Pentru cei care nu cred, i-as invita sa vada in aceste zile, la fel cum merg eu prin spitalele din tara si sa nu isi doreasca ca ce vedem noi acum in spitale sa fie intalnit si la cei apropiati lor, sau chiar lor personal, fiindca este o boala care nu alege si nici nu iarta”, a mai spus Nelu Tataru

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.