Veste buna pentru pensionari. Cand va fi acordata a 13-a pensie

Veste buna pentru pensionari. Pensionarii cu venituri mai mici de 1.600 de lei vor primi in luna ianuarie a fiecarui an o suma de bani in valoare de 1.200 de lei. Aceasta este un fel de a 13-a pensie pentru cei cu venituri mai mici.

Marius Budai spune ca PSD va introduce cea de-a 13-a pensie pentru a combate valul de scumpiri, actionand ca un ”scut” pentru pensionarii cu venituri mici.

“Acest proiect mi se pare extrem de bun. L-am negociat in momentul in care am discutat pachetul social, eu sunt extrem de multumit de pachetul social care a iesit din negocieri.

Pana la urma, la intalnirile politice, Marcel Ciolacu a reusit sa impuna in gandirea social democrata si iata ca gandim ca incepand din prima luna de guvernare, de la 1 ianuarie, sa incercam sa rezolvam din problemele aparute din cauza valului de scumpiri aparute din ultimul timp.

Publicitate

Publicitate

Vine aceasta suma de 1.200 de lei pentru pensiile cuprinse intre 1.000 si 1.600 lei, vin pentru pensionarii care au pensia minima, adica 800 lei, vor primi cate 200 lei in fiecare luna de acum incolo, deci pensia minima practic se va majora cu 200 lei, de la 800 la 1.000 lei.

Citeste si articolul :   O companie spaniola vrea sa faca turism in spatiu cu balonul

Se realizeaza dublarea alocatiilor pentru copiii in varsta de 0-2 ani si cei cu dizabilitati, este o crestere si a alocatiei pentru copiii in varsta de 2-18 ani si bineinteles, a 13-a indemnizatie pentru persoanele cu dizabilitati.

Bineinteles, salariul minim si ulterior urmand a fi comunicat intr-un termen de 120 de zile un nou calendar de implementare a legii pensiilor si a legii salarizarii.

Toate aceste lucruri vin dintr-un moment extrem de tensionat in societatea romaneasca, scumpirile din alimente, de la energie, scumpirile medicamentelor au dus pensionarii, cei cu copii mici si cei cu salariul minim intr-o situatie extrem de delicata.

Sa nu-si inchipuie cineva ca acest 10% in plus la pensii pentru parintii si bunicii nostri va imbogati peste noapte.

Este un scut pe care incercam sa-l cream in fata acestui val de scumpiri”, a declarat Marius Budai, la Antena 3.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.