Academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici: “Medici, oameni care au facut medicina au raspandit neincrederea”

Academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici spune ca pandemia era gata, daca oamenii ascultau de medici.

”Eu am mai intalnit astfel de… nu chiar pandemii planetare atat de dezvoltate (…), dar am apucat si in copilaria mea, in tineretea mea si in lunga mea cariera care este de peste 75 de ani de medicina practicata. Am apucat epidemii de gripa, am apucat epidemii grave de poliomielita (…), epidemii de scarlatina, era tuberculoza care omora mii si mii de oameni, era sifilisul care pe vremea aceea era ucigator, malaria si altele, toate aceste epidemii au speriat populatiile si pana la urma s-au sfarsit cu bine (…)

Aceasta pandemie ar fi fost de mult terminata daca oamenii ar fi fost intelegatori si ne-ar fi ascultat pe noi cei care stim secretele – intre ghilimele – ale virusurilor si ce trebuie facut pentru ca sa scapam de ele”, a spus academicianul.

”Nu putem sa-l atacam decat cu un singur lucru, cu anticorpi. Anticorpii sunt niste medicamente, naturiste, in fond, create de organismul nostru, de sistemul imunologic al organismului nostru, dar pentru ca sa le creeze, il stimulam. Si vaccinul nu este altceva decat o proteina cu o anumita forma sau un ARN cu o anumita constructie care il stimuleaza si il invata care este virusul pe care trebuie sa il atace. Vaccinul a fost inteles in mod gresit ca un medicament, nu este un medicament. Vaccinul este stimulator al unei fabrici de medicamente pe care le avem in corpul nostru: sistemul imun”, a precizat Constantin Balaceanu-Stolnici.

Despre teoria conspiratiei privind vaccinul, Constantin Balaceanu-Stolnici a spus ca: ”Nu imi explic de ce a fost construita o intreaga mitologie, o intreaga gama de tipul conspirativ care a zguduit increderea populatiei in folosirea vaccinului si in special a acestui vaccin. Nu am vazut oameni care sa protesteze cand faceam serul antitetanic, nu am vazut sa protesteze cand ni se facea serul antirabic, nu am vazut oameni care sa protesteze atunci cand, plecand in strainatate, in tari tropicale, le faceau vaccinari pentru febra galbena si pentru alte boli. Aici a izbucnit aceasta stranie amplificare de povesti care nu au nicio baza stiintifica. Si lucrul nu este specific Romaniei, este pe intreaga planeta”.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 1.032 de cazuri de COVID-19 si 74 de decese

Academicianul sustine ca si oameni inteligenti cred in acest teorii. ”Este stupefiant sa vezi oameni pe care ii credeam ca sunt oameni in care poti sa ai incredere s-au pierdut in mrejele pe care aceasta nenorocita propaganda le-a raspandit”.

”M-a durut sa vad ca medici, oameni care au facut medicina si stiu foarte bine ce este un vaccin (…) au raspandit neincrederea in vaccinare. Am vazut studenti la medicina, mi-a crapat obrazul de rusine, am vazut studenti la medicina refuzand sa se vaccineze, facand propaganda de anti-vaccinare si stand la coada ore intregi ca sa-si faca testari numai ca sa nu faca vaccinul. Mi se pare un lucru de neinteles. Nu avem alte masuri decat izolarea, care este determinata de legislatie, purtarea mastii, care este combatuta numai de cei care nu au suficienti neuroni sa inteleaga importanta ei, si vaccinarea”, a declarat academicianul.

Autor