Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea: “Doar asa supravietuim ca natie”

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit  la Digi24 despre valul 4 al pandemiei de coronavirus care a lovit Romania. „Arma noastra e vaccinul”, spune medicul si subliniaza faptul ca trebuie sa ascultam specialistii. „Vaccinati-va, vaccinati-va, vaccinati-va!”. E singurul mod in care putem sa supravietuim ca natie, a spus Vlad Ciurea.

“Suntem in scenariul negru. Nu stiu ce poate fi peste scenariul negru. E cu adevarat o catastrofa nationala, cum a zis presedintele Iohannis, este o problema de securitate a tarii.

Daca ne aflam in razboi, atunci sa luam toate masurile, sa nu mai povestim atata. Sa facem ceea ce trebuie si sa ascultam specialistii, daca aceasta natie, atat de frumoasa si desteapta vrea sa supravietuiasca sanatoasa.

Restrictiile sunt o solutie. Este o boala infecto-contagioasa, deci se transmite. Distantare, masca, spalat pe maini. Eu m-am vaccinat, am facut doza a treia. M-a piscat un tantar, atat! Am calatorit apoi la Iasi, la un congres. N-am nimic!

Recomand tuturor, copiilor, prietenilor: Vaccinati-va, vaccinati-va, vaccinati-va! Testati, testati, testati!

Citeste si articolul :   Gabriela Firea, atac dur la adresa lui Nicusor Dan: „Nu e in stare sa construiasca si atunci darama tot!”

Certificatul verde s-a dat tocmai ca sa apara restrictii. Ca oamenii sa fie pusi in situatia – daca nu ai certificat verde nu te duci. De ce nu te duci? Ca sa nu raspandesti boala. Nu e ceva ca sa-i impartim in verzi, sau negri, sau altcumva.

Eu n-am facut un pas in spitalul in care lucrez fara sa intreb specialistul in boli infectioase.

Si intre doctori au aparut discutii – „ca nu e bine, ca nu te vaccina, stai acasa”. Nu merge asta.

La razboi cu ce te duci? Cu arme. Arma noastra e vaccinul. Cu un secol in urma – 1921, turbeculoza era groaznica. Eram dupa razboi. Mari artisti, scriitori, compozitori au decedat. Atunci apare pe piata si se vaccineaza lumea cu vaccinul BCG. Si noi l-am facut, si cei care ne asculta. Astfel, suntem vaccinati impotriva tuberculozei. Nu o mai facem.

Nevaccinarea dovedeste o lipsa de educatie si o non-incredere in specialisti si in oamenii cu mintea intreaga, care ar trebui sa promoveze. Sunt preoti, preoti care spun „nu va vaccinati”, doctori, care nu nu convinsi – e foarte grav, parlamentari care au aparut la TV.

Citeste si articolul :   Neurochirurgul Vlad Ciurea avertizeaza: "Va sfatuiesc sa renuntati la acele combinatii"

Ce au romanii? Nu stiu din ce cauza, de la Revolutie incoace este democratie, fiecare spune ce vrea. Ce aude in colt de strada, sau in carciuma, sau la televizor este foarte bun. Nu cumva sa intrebi specialistul, nu cumva!

Cand au inceput primele cazuri de COVID am vorbit de un cantaret celebru – Marcel Pavel – toata lumea a zis „aaa, a fost platit”. Am primit si telefoane. „Ati fost platit si dumneavoastra”. Cum sa fiu platit?

Daca ne uitam pe posturile de televiziune, vorbesc nespecialisti, nepregatiti in domeniu, si, pacat, doctori care nu sunt pregatiti sa vorbeasca in acest „razboi”.

Am un mesaj: Dragi romani, oameni buni „vaccinati-va, vaccinati-va, vaccinati-va!”.

Autor