Prognoza meteo. Vremea rece pune stapanire pe Romania

ANM a anuntat un val rece pentru Romani. In aproape toate zonele din tara sunt prezente ploile, iar la munte ninsorile, dar si viscolele la altitudini mai mari. Potrivi meteorologilor ANM, temperaturile vor fi scazute pentru acesta perioada. Astfel, minimele incep de la 3 grade in depresiuni, iar cele maxime ajung la 14 grade in sudul tarii.

In Dobrogea si in Baragan, vremea va fi schimbatoare. Se anunta innorari, ploaie, iar vantul va fi si el prezent. Temperaturile se opresc pe la 12…13 grade, valori destul de scazute pentru aceasta perioada.

In Moldova si Muntenia, vremea se mentine si ea rece. Temperaturile maxime se vor opri la 12 grade si de asemenea, vor fi prezente si ploi, dar si innorari pe parcursul intregii zile.

Si in Bucovina vremea se mentine inchisa cu ploi, iar temperaturile maxime vor ajunge pana la 8 grade. In nordul Transilvaniei si in Maramures, pe de alta parte, temperaturile scad si mai mult. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime vor fi de cel mult 4..5 grade, iar cerul va fi innorat, ploile fiind frecvente. Totodata, la noapte ploile se transforma in lapovita si chiar ninsoare.

Ploile si temperaturile scazute vor fi prezente si vestul tarii, unde temperaturile vor ajunge la maxim 8 grade. Spre seara, vor fi prezente lapovita si ninsoarea.

In Transilvania vremea va fi la fel de rece. In zonele de munte va ninge si va viscoli, iar temperaturile maxime vor ajunge pana la 6 grade. In Oltenia, pe de alta parte, sunt asteptate ploi, iar temperaturile ajung pana la maxim 12 grade.

Publicitate

Vremea va fi calda in schimb in sudul tarii. Vor exista nori de ploaie, vant puternic, insa temperaturile vor fi mai crescute fata de zilele precedente, ajungand la cel mult 14 grade.

In Capitala, vremea va continua sa se mentina rece. Temperatura maxima va ajunge la cel mult 14 grade, insa vantul va fi destul de puternic, iar ploaia va fi si ea prezenta.

La munte, vremea va continua sa fie inchisa, cu temperaturi extrem de scazute si ninsori in majoritatea masivelor, lucruri neobisnuite pentru mijlocul lunii aprilie. Totodata, potrivit meteorologilor, in zona inalta din Merdionali si Carpatii de Curbura, vantul va sufla cu peste 80 Km/h si o sa fie viscol.

Citeste si articolul :   Alerta ANM: Cum va fi vremea pana duminica

METEO. Vremea in Romania: 19 – 26 aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborate decat cele normale pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari. Cantitatile de precipitatii se vor situa in general in jurul celor normale pentru aceasta perioada, dar cu posibilitatea unui deficit local in extremitatea nordica a tarii.

METEO. Vremea in Romania: 26 aprilie – 3 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori usor mai coborate decat cele normale pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei. Regimul pluviometric va fi deficitar in toate regiunile, dar mai ales in zonele montane.

METEO. Vremea in Romania: 3 – 10 mai

Valorile termice se vor situa in jurul celor specifice pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari. Cantitatile de precipitatii estimate pentru acest interval vor fi deficitare in regiunile extracarpatice, iar in rest vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.