Avertizare METEO! Vine frigul in Romania.

Avertizare METEO! Meteorologii vin cu vesti proaste. In urmatoarea perioada, ANM, anunta temperaturi foarte scazute, , dar si ninsori. Vremea se schimba radical.

Astfel, la Statia meteo Miercurea Ciuc s-a inregistrat, in noaptea de sambata spre duminica, o temperatura de minus 11,6 grade Celsius.

Conform spuselor meteorologului Marius Bratu, de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, si in celelalte localitati ale judetului s-au inregistrat valori scazute de temperatura – minus 10,7 grade la Joseni, minus 9,8 la Toplita si minus 8,4 la Odorheiu Secuiesc. La statia de munte Bucin, a fost minus 10,8 grade Celsius.

Publicitate

Meteorologu a transmis ca aceste valori se situeaza sub media multianuala si caracterizeaza o vreme rece. Acest lucru se intampla din cauza unei mase de aer polar.

Publicitate

„E o masa de aer de origine polara, care a patruns in cursul zilei de ieri (sambata – n.r.) si in noaptea care a trecut, acum se cantoneaza pe vai, pe depresiuni si cum nu e circulatie intensa, nu e vant si suntem intr-un camp de presiune ridicata, va stationa. Mai avem si strat de zapada, chiar daca superficial, ceea ce face ca valorile termice sa ramana coborate”, a precizat meteorologul Marius Bratu.

Citeste si articolul :   Cod portocaliu de ploi torentiale. Toata tara e vizata. Meteorologii avertizeaza

Totodata, in mai multe zone a fost bruma si a aparut si ceata, cu depunere de chiciura.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.