Doliu in lumea teatrului. Actorul s-a stins la 53 de ani

Doliu in lumea teatrului. Actorul Vlad Ciobanu, cunoscut pentru rolul lui Mihai Eminescu, in fimul ”Luceafarul”, s-a stins din viata la varsta de 53 de ani. Barbatul a fost internat intr-un spital din Iasi, in luna iulie, dupa ce fusese diagnosticat cu leucemie acuta. In urma cu sapte zile, actorul s-a infectat cu noul coronavirus iar starea sa de sanatate s-a agravat.

Fratele actorului a anuntat mutarea acestuia la Spitalul de Recuperare din Iasi. Tot el a declarat ca infectarea cu Covid-19 a venit cand fratele sau se afla dupa chimioterapie.

Actorul Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului National de Educatie prin Arta. Acesta a devenit cunoscut publicului dupa rolul sau in filmul „Luceafarul”, regizat de Emil Loteanu si turnat in 1987. Actorul mai interpretat pe scena Hamlet, Macbeth si Don Juan.

Maia Sandu, presedintele ales al Republicii Moldova, a transmis condoleante familiei actorului.

„Condoleante familiei si tuturor celor care l-au pretuit pe Vlad Ciobanu. Sa-l tinem minte ca pe actorul vesnic dornic sa imbogateasca lumea teatrului si sa aduca proiecte noi, ca pe cel care a reusit sa il joace atat de frumos pe Eminescu, ca pe profesorul care mereu cauta sa puna in valoare tinerii. Dumnezeu sa-l ierte”, a scris Maia Sandu pe pagina de Facebook.

Autor