ULTIMA ORA: Propuneri ISMB: In primele doua saptamani, revin la scoala elevii claselor a VIII-a si a XII-a

Directorii unitatilor de invatamant din Capitala propun ca redeschiderea scolilor sa inceapa cu elevii claselor a VIII-a si a XII-a, iar mai apoi, dupa doua saptamani, sa revina si scolarii inscrisi in clasele V-VII si IX-XI, care ar putea studia in doua schimburi.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a centralizat propunerile directorilor din unitatile de invatamant si a transmis un draft cu sugestii catre Ministerul Educatiei si Cercetatii (MEC).

Contactati de Agentia MEDIAFAX, oficialii ISMB au afirmat ca propunerile au fost transmise MEC, la fel cum au procedat si alte inspectorate scolare din tara. Draftul nu reprezinta o decizie a ISMB, dar este un document asumat de institutie.

Potrivit documentului obtinut de MEDIAFAX, se propune ca in primele doua saptamani sa revina la scoala elevii din anii terminali, respectiv cei din clasele a VIII-a si a XII, iar apoi elevii din clasele V-VII si IX-XII, care ar putea sa invete in doua schimburi, iar intre acestea sa fie facuta dezinfectia claselor.

Publicitate

„Elevii lucreaza pe grupe de maximum 15 in sala, distantati fizic, pe baza unui nou orar”, conform propunerilor ISMB.

Citeste si articolul :   Declaratii dupa sedinta de Guvern. Ce masuri sunt anuntate

Referitor la elevii din ciclul primar, sigestia este ca acestia sa incheie scoala on-line, pe baza calificativelor.

Referitor la examenul de bacalaureat, se propune ca probele de competenete sa nu fie sustinute.

„Examenele scrise se dau in unitatile de invatamant, 10 elevi in fiecare sala de clasa, asezati in ordine alfabetica, supraveghere audio-video. (…) Contestatiile se depun online la unitatea de invatamant. Se elimina etapa vizualizarii lucrarilor”, potrivit sursei citate.

In ce priveste Evaluarea Nationala, se propun aceleasi masuri ca si la Bacalaureat, respectiv limitarea numarului de elevi din clasele de examen la 10, depunerea contestatiilor online si eliminarea etapei vizualizarii tezelor.

Publicitate

Documentul prevede si mai multe propuneri pentru Definitivat, Titularizare sau pentru examenele de grade didactice si miscarea de personal.

„Sustinerea unei singure inspectii si evaluarea portofoliului cadrului didactic. Sustinerea probei scrise in vacanta de iarna anului scolar 2020-2021. Sustinerea si finalizarea ISI pana la finalul lunii noiembrie 2020. Decalarea calendarului de inscriere la Definitivat pentru anul scolar 2020-2021, dupa validarea rezultatelor seriei in curs. Evaluarea lucrarilor scrise a candidatilor intr-un centru de evaluare in fiecare judet.

Citeste si articolul :   Clotilde Armand, foc si para: "Gata, ne sufoca orasul"

Completarea dosarului de inscriere (PV de inspectie, calificative) online. Important: deoarece in sistemul de invatamant preuniversitar particular foarte multe cadre didactice au intrat in somaj tehnic vechimea la catedra va fi completa la acel moment”, se prevede la capitolul destinat Definitivatului.

In ce priveste Titularizarea, documentul precizat propune reducerea numarului de persoane aflate in contact nemijlocit, reducerea numarului de persoane care fac schimb de documente pe suport de hartie si utilizarea eficienta a timpului disponibil pentru fiecare etapa de mobilitate.

Astfel, se doreste :

„1. Desfiintarea avizierelor inspectoratelor scolare. Informatiile vor fi postate exclusiv pe site-urile inspectoratelor.

2. Conducerile unitatilor de invatamant vor transmite documentele solicitate de inspectoratele scolare pe cat posibil in forma scanata.

3. Candidatii vor putea sa depuna cererile de participare la etapele mobilitatii personalului didactic atat in forma scanata cat si pe suport de hartie.

4. Inspectiile speciale la clasa vor fi limitate sau inlocuita cu probe de interviu care sa contina o componenta de predare fara prezenta elevilor.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Armata a inceput construirea unui spital. In 5 zile va fi functional si va trata cazurile usoare si medii de coronavirus

5. Sedintele de repartizarea candidatilor se vor desfasura cu respectarea prevederilor legate de distantarea sociala”, conform propunerilor transmise de ISMB.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.