S-a aflat! Vaccin anti-coronavirus, produs pe ascuns in Romania. A fost deja testat chiar de cel care conduce unitateacel

Virgil Paunescu, directorul centrului Oncogen din Timisoara, care spunea ca a descoperit vaccinul impotriva COVID-19 si-a administrat deja vaccinul neomologat, produs chiar in unitatea pe care o conduce.

Virgil Paunescu si-a administrat vaccinul impotriva COVID-19 neomologat: ”Am decis sa fiu primul voluntar”

Virgil Paunescu spune ca si-a administrat prima doza pe 14 aprilie, urmata de o a doua doza, pe 28 aprilie.

”Mi-am dat seama atunci, in calitate de sef de proiect si investigator principal ca pentru a continua cercetarile si a nu ramane prea mult in urma celorlalte centre si companii care trecusera deja la studiile clinice de faza I (vaccinarea unui numar limitat de voluntari)- ca trebuie sa iau o hotarare neobisnuita pentru a continua cercetarile.

Publicitate

Am decis sa-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la OncoGen, sa fiu eu primul voluntar. Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doza, iar in data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doza de vaccin.

In toata aceasta perioada mi-am monitorizat evolutia parametrilor biologici si modificarile induse de vaccin, iar rezultatele obtinute in urma acestui experiment au fost deosebit de interesante si sunt foarte utile continuarii cercetarilor noastre. Pe scurt vaccinul stimuleaza un raspuns puternic al sistemului imun”, a scris Virgil Paunescu pe Facebook.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, anunt de ultim moment. Ce se intampla de la 1 iunie

Spitalul Judetean Timisoara a deschis o ancheta interna

Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean Timisoara: “Domnul profesor doctor Virgil Paunescu a declarat azi pe un cont social media ca si-a administrat un asa-zis vaccin impotriva coronavirusului in luna aprilie. Din nefericire, spitalul judetean, din a carui structura face parte centrul oncogenic, este un compartiment al spitalului, nu am fost informat, nici oficial, nici neoficial despre acest proiect de cercetare si despre aceasta intentie a domnului profesor.

Sigur, cu totii ne-am dori ca in Romania sa existe un vaccin, insa ceea ce vreau eu sa subliniez este ca nu se poate pune problema in acest moment de existenta unui asemenea vaccin. Si as vrea sa fac apel la cetateni sa faca diferenta intre ceea ce comunica domnul profesor si ceea ce inseamna cu adevarat un vaccin.

Publicitate

Noi credem in capacitatea intelectuala a dansului, insa vom demara o ancheta interna pentru a verifica in ce conditii s-a facut aceasta cercetare, daca s-a injectat sau nu domnul profesor, pentru ca acum avem doar declaratia dansului.

Cand este vorba de administrarea de substante pe om trebuie notificata conducerea spitalului, iar consiliul de etica al unitatii trebuie sa isi dea acordul.

Citeste si articolul :   Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, anunt de ultima ora: Se poate da totul peste cap

Cercetarea nu era o surpriza pentru mine, dar nu ma asteptam ca domnul profesor sa faca un asemenea gest.

Ne facem griji pentru starea dansului de sanatate, pentru ca a avea niste proteine sintetizate artificial dupa secventa genetica a acesui virus, nu este un lucru cu care te poti juca. Puteau exista repercusiuni serioase pentru sanatatea dansului.

Am avut o discutie cu domnul profesor si mi-a spus ca si-a administrat doua doze si ca a avut o reactie similara ca a unei reactii gripale, insa nu este nimic documentat. Noi asta trebuie sa verificam.

Daca vaccinul nu a fost documentat, din punct de vedere stiintific nu are nicio valoare.

Vom proceda la actiuni in consecinta, fie ca sunt sanctiuni administrative, daca se impun, fie nu.

Nu stiu daca are o relevanta daca eu cred ca a facut asta, sau nu. Important este adevarul obiectiv, atat pentru mine, cat si pentru dumneavoastra, si mai ales pentru cetateni. Important este nu daca eu il cred, sau dumneavoastra il credeti, ci ce s-a intamplat cu adevarat.

Un studiu pana la capat, pentru a putea produce un vaccin, pe langa faptul ca dureaza cateva luni de zile, el nu poate fi finalizat in conditiile actuale la compartimentul oncogen de la Timisoara. Asta nu inseamna ca ideile domnului profesor nu sunt foarte bune, ci doar ca ele nu pot avea un final. Si de aceea noi trebuie sa facem o ancheta sa vedem ce pasi au fost parcursi”a spus medicul Raul Patrascu pentru Digi 24.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.