ANM a facut anuntul. Cand scapam de vreamea rea

ANM a facut anuntul. Meteorologii au trensmis ca vremea ramane rece si in zilele urmatoare. In zonele de munte va ninge, iar in Bucuresti va ploua.

Potrivit ANM, in primele zile din aceasta saptamana vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit.

ANM anunta ploi, lapovita si ninsoare

Luni

Vremea se va ameliora in privinta precipitatiilor, dar temperaturile sunt mai scazute pentru aceasta perioada.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare pe parcursul zilei in centrul, estul si sudul tarii, unde pe arii restranse va ploua slab, iar in a doua parte a noptii in regiunile vestice si nord-vestice.

Publicitate

In Carpatii Orientali si Meridionali, mai ales la inceputul zilei, pe alocuri vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, local cu intensificari indeosebi ziua la munte, precum si in regiunile nord-vestice, estice si izolat in rest.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 7 si 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -5 si 5 grade. Vor fi conditii de ceata, iar la sfarsitul noptii se va produce bruma pe arii restranse, cu o probabilitate mai mare in Transilvania si in zonele deluroase. In Bucuresti va ploua.

Vantul va sufla in general moderat ziua si slab noaptea. Temperatura maxima va fi de 12…13 grade, iar cea minima de 2…3 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca pana la 0 grade. Spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceata.

Citeste si articolul :   Coronavirus. Romania depaseste pragul de 1 milion pacienti vindecati

Marti.

Meteorologii anunta tot frig. Potrivit ANM, pe parcursul zilei, in vestul si nord-vestul tarii vremea va fi deosebit de rece, cerul se va innora si vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie.

In restul teritoriului, vremea se va incalzi si va fi in general frumoasa, cu innorari temporar accentuate in orele dupa-amiezii in sud-est, unde pe arii restranse vor fi averse de ploaie si posibil descarcari electrice.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 5….7 grade in Banat si Crisana si 18…19 grade in sudul Munteniei. Din orele serii, aria de nebulozitate va cuprinde treptat toate regiunile. In vestul, centrul si nordul tarii vor fi precipitatii frecvente, moderate cantitativ, sub forma de ploaie, lapovita, dar si perioade cu ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zapada; in regiunile sudice si sud-estice va ploua local.

In zona montana treptat vor predomina ninsorile, in extindere ca arie, iar vantul va sufla tare, in special in zona inalta, viscolind zapada. Intensificari locale si temporare ale vantului vor fi si in celelalte zone. Temperaturile minime vor fi cuprinse, in general, intre -2 si 7 grade.

In Bucuresti se incalzeste. Vremea se va incalzi semnificativ, astfel ca temperatura maxima va fi de 17…18 grade, iar cea minima de 5…7 grade, valori normale pentru aceasta data.

Cerul va fi variabil, cu innorari in orele serii si temporar in a doua parte a noptii, cand vor fi posibile averse slabe de ploaie. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la sfarsitul intervalului.

Citeste si articolul :   Avertizare METEO: Urmeaza canicula si furtuni

Miercuri.

Miercuri avem parte de vant puternic si vreme tot rece in toate regiunile. Potrivit specialistilor ANM, temperaturile maxime se vor incadra in general intre 3 si 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse in marea lor majoritate intre -6 si 3 grade.

In nord, centru si nord-est si in zonele deluroase din restul teritoriului innorarile vor fi mai persistente si se vor semnala precipitatii predominant sub forma de lapovita si ninsoare. In Campia de Vest pe alocuri vor fi precipitatii slabe, mixte, iar in sud-sud-est pe arii restranse vor fi mai ales ploi.

La munte va ninge viscolit, temporar mai abundent. Vantul va avea intensificari in toate zonele, in special pe parcursul zilei, cu viteze mai mari la munte, unde vor depasi 80…100 km/h, precum si in sudul si estul tarii, cu rafale ce vor inregistra local peste 60…65 km/h.

In Capitala, cerul va fi temporar noros, iar vantul va avea intensificari, mai ales ziua, cu rafale de 45…55 km/h. Trecator vor fi posibile ploi slabe. Temperatura maxima va fi de 11…13 grade, iar cea minima se va situa in jurul a 0 grade.

De joi, desi in crestere usoara de la o zi la alta, valorile de temperatura vor caracteriza o vreme mai rece decat normal. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata.

Prognoza meteo pe 4 săptămâni / 5 aprilie – 3 mai 2021

Saptamana 5 – 12 aprilie 2021

Valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice acestei perioade, in cea mai mare parte a tarii, dar cu o abatere termica negativa usor mai accentuata in regiunile intracarpatice si la munte.

Citeste si articolul :   Avertizare ANM. Cod galben de ninsori si viscol

Regimul pluviometric va fi local deficitar in regiunile extracarpatice, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Saptamana 12 – 19 aprilie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari.

Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in toate regiunile, dar mai ales in cele montane.

Saptamana 19 – 26 aprilie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, pe intreg teritoriul Romaniei.

Regimul pluviometric va fi local deficitar in regiunile nordice si centrale, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Saptamana 26 aprilie – 3 mai 2021

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, la nivelul intregii tari.

Cantitatile de precipitatii vor avea o tendinta usor deficitara in toate regiunile.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.