Lucruri care se intampla corpului tau cand nu mai mananci zahar

Majoritatea dintre noi sunt familiarizati cu repercusiunile imediate ale excesului de zahar, chiar daca s-ar putea sa nu facem intotdeauna legatura. Pofta noastra de mancare creste si vedem o dorinta mai mare de mai multe dulciuri, ceea ce poate duce la pofte, schimbari de dispozitie.

Daunele pe care le poate provoca de-a lungul timpului o dieta super incarcata de zahar sunt chiar mai sumbre. Efectele pot include cresterea in greutate, excesul de grasime in jurul mijlocului, potentialul afectiunilor diabetice si riscul de boli de inima.

20 de minute dupa ce ati renuntat

Nu este asemanator cu alcoolul, consumul de alimente cu zahar te face sa vrei sa mananci mai mult zahar. Dar la 20 de minute dupa prima masa fara zahar, „Veti fi mai multumiti si mai putin probabil sa ajungeti la a doua portie sau desert.

Publicitate

La o ora dupa ce ati renuntat

La o dup ace ai renuntat la zahar, ar trebui sa te simti energizat si sa fii mai productiv, veti fi mai putin probabil sa aveti dorinta de a ajunge la un prajitura sau la o mana de gustari procesate.

Citeste si articolul :   Leusteanul, un talisman al vietii si al sanatatii. Ce efecte benefice are acest condiment

La o zi dupa ce ati renuntat

Umplerea de zaharuri ne limiteaza dorinta / potentialul de a alimenta cu alimente bogate in nutrienti, inclusiv grasimi sanatoase, proteine ​​si multe fibre, ceea ce ne mentine sanatosi, activi si productivi.

Odata cu aportul crescut de legume si proteine ​​slabe, zaharul din sange se va stabiliza, schimbarile de dispozitie se vor calma si va veti gasi cu mai putine pofte.

Trei zile dupa ce ai renuntat

Aici lucrurile incep sa ia o intorsatura neplacuta. La urma urmei, zaharul este o dependenta si nu poti lovi cele mai multe dependente fara a experimenta simptome de sevraj.

Cateva zile dupa aceea, s-ar putea sa aveti pofte de zahar, anxietate, dureri de cap si chiar depresie in cazuri mai grave (datorita efectului zaharului mentionat anterior asupra nivelurilor de dopamina).

Aceste efecte se diminueaza adesea dupa prima saptamana, dar in functie de nivelul de dependenta de zahar al organismului, acestea ar putea dura o saptamana sau doua in plus.

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale acizilor grasi omega-3

Ca intotdeauna, este esential sa ramai hidratat pentru a atenua aceste efecte. In plus, apa potabila va poate ajuta sa va stapaniti pofta de zahar.

La o saptamana dupa ce ati renuntat

La o saptamana dupa ce ati renuntat, unul dintre cele doua lucruri se poate intampla corpului dumneavoastra. Daca stilul tau de viata anterior era dominat de alimente procesate, suc,

bauturi carbogazoase si deserturi, probabil ca vei fi in continuare in modul de detoxifiere.

Dar daca aportul de zahar a fost moderat (si daca tii o dieta de proteine, fibre si grasimi sanatoase), ar trebui sa incepi sa te simti destul de bine. Vei fi mai putin lent, vei avea o energie mai stabila pe tot parcursul zilei si vei avea o dispozitie imbunatatita.

La o luna dupa ce ati renuntat

Dorinta ta de desert va fi disparut si s-ar putea sa te gasesti chiar ciudat sa poftesti proteine ​​si legume.

La un an dupa ce ai renuntat

Citeste si articolul :   Beneficiile ceaiului de salvie

Odata ce te-ai lipit de o viata fara zahar timp de un an intreg, sanatatea ta s-ar fi imbunatatit probabil. Corpul tau este acum adaptat sa functioneze pe substante nutritive esentiale si, deoarece nu mai are zahar de stocat ca grasime, probabil ca ati slabit.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.