Florin Citu, adevarul despre cresterea numarului de cazuri de COVID

Florin Citu, premierul Romaniei, a declarat ca stie adevaratele motive care au dus la cresterea numarului de infectari cu covid din ultima perioada. Seful Guvernului a mentionat ca in Romania oamenii au mers la schi, unde nu au respectat regulile de prevenire a raspandirii coronavirusului.

De asemenea, Citu a mentionat ca nu deschiderea scolilor a dus la cresterea numarului de infectari.

“Daca ne uitam la ce se intampla in restul Europei, vedem ca noi avem printre cele mai relaxate restrictii. Dupa ce am vazut efectele lockdown-ului anul trecut am realizat ca nu mai putem face asta. Trebuie sa mentinem economia deschisa”, a declarat premierul, la postul de televiziune B1Tv.

Lockdown de Paste?

“Ganditi-va ca anul trecut nu am intrat in lockdown si ajunsesem la cifre foarte mari. (…) In valul doi nu a mai existat nicio perioada de lockdown si Romania a fost cred ca singura tara in Europa fara lockdown dupa prima perioada initiala. Nu, nu luam in calcul asa ceva”, a transmis Florin Citu.

Adevaratul motiv al cresterii numarului de infectari

“Stim de ce cresc aceste cazuri. Romania a fost tara care a avut un sezon de iarna in care oamenii au mers la schi. Foarte putine tari si-au permis acest lucru, acest lux si acum, e adevarat, oamenii nu au respectat in totalitate regulile. Daca acolo ar fi respectat regulile, n-am fi fost nevoiti sa luam si masurile din perioada urmatoare. Dar am demonstrat ceva, ca am deschis scolile si nu de acolo vine problema si nu de acolo a crescut numarul de infectari”, amentionat seful Executivului.

Oamenii nu au simtul responsabilitatii si atunci cand copiii au primele semne, ii tin acasa.

“Intotdeauna vreau sa vad partea plina a paharului, dar pentru ca nu avem cealalta parte, nu exista focare in scolile din Romania”, a mai spus Florin Citu.

Publicitate

Premierul despre testarea in masa

“Sa ne uitam la Slovacia, care a testat pe toata lumea si nu stiu daca a avut vreun efect in Slovacia. Astazi are una dintre cele mai dificile situatii. Si Cehia la fel. Sunt tari care au testat toata populatia si nu a ajutat aproape la nimic acest lucru. Din contra, vedem ca astazi au probleme foarte mari. Deci nu stiu daca testarea in masa, sa testam mai mult e rezultatul – nu sunt expert aici -, dar Slovacia asa arata.

Cred ca trebuie sa fim responsabili. In momentul in care avem primele simptome… Exista deja acum teste rapide. Putem sa ne testam, sa ne izolam, sa stam acasa, sa purtam masca tot timpul, pentru ca daca porti masca si daca chiar nu ai simptome, dar esti infectat, nu poti sa raspandesti la fel de usor. Deci totul depinde de noi.

Citeste si articolul :   VIDEO. Romanii fac scandal in vama. "Virus are calculatoare, virus are telefoanele. N-are cum sa avem noi!"

Va spun, masca, purtarea mastii in spatiul public, dezinfectant, distantare sociala au aratat in Romania ca functioneaza, acest lucru a functionat”, a mai declarat premierul.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat  hotararea prin care se propune prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei. CNSU a decis ca circulatia in afara locuintei sa fie interzisa dupa ora 22, iar cazarea in pensiunile si hotelurile de la munte sa fie limitata la 70% din capacitate.

Masurile intra in vigoare de duminica, 14 martie.

De asemenea, Florin Citu spune ca actiunile celor care contesta vaccinarea sau respectarea masurilor de igiena si distantare pot fi comparate cu actiunile teroristilor.

„In Romania, de un an de zile exista o campanie impotriva acestor actiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia. Exista o campanie impotriva portului mastii in spatiul public. Exista o campanie impotriva masurilor de distantare. Si exista o campanie impotriva vaccinarii.

Va spun ca, din punctul meu de vedere, aceste actiuni sunt similare cu actiuni ale unor teroristi, pentru ca a zadarnici aceasta actiune, aceasta activitate a guvernului, care are ca obiectiv imbunatatirea sanatatii tuturor romanilor, este o actiune care incearca sa submineze autoritatea statului, fara date”, a declarat premierul la Palatul Victoria.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.