Micutul din Suceava, dus la spital dupa ce s-a inecat in timpul botezului, a decedat

Un bebelus din Suceava a fost dus la spital dupa ce s-a inecat in timpul botezului. Medicii nu au mai putut face nimic,  acesta a decedat in aceasta dimineata. Micutul era la Spitalul Judetean, unde a ajuns in stare grava.

Bebelusul de doar sase saptamani a inghitit foarte multa apa. Medicii de pe ambulanta SMURD, sositi de urgenta la fata locului l-au resuscitat. Incidentul a avut loc la biserica „Sfintii Constantin si Elena” din Suceava.

Bebelusul din Suceava a decedat

Parintii copilului au sunat la 112 dupa ce au observat ca starea micutului se degradeaza.

„Un copil de o luna si jumatate a fost gasit in stop cardio-respirator la biserica dupa botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. A ajuns in stare grava pe sectia ATI, intubat si ventilat mecanic”, declara doctorul Dan Teodorovici, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Suceava.

Publicitate

Publicitate

Potrivit presei din Suceava, Protopopul Doru Budeanu a confirmat ca bebelusul a fost scufundat complet in apa, aratand ca „botezul se face prin intreita cufundare, dupa randuielile Bisericii”.

Citeste si articolul :   Vestea momentului pentru toti romanii. Restrictiile anuntate de Pasti vor fi anulate?

Acesta a mai declarat ca bebelusul a plans atat in timpul botezului, cat si dupa ce a fost scos din apa.

„Dupa cateva minute preotul a sesizat ca s-a molesit, a anuntat imediat la 112 si a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu, potrivit Monitorul de Suceava.

Dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul bebelusului decedat dupa botez

Politia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa dupa decesul copilului, transmite politia din Suceava.

Purtatorul de cuvant al Politiei Suceava, Ionut Epureanu, a declarat, pentru Mediafax, ca bebelusul a murit duminica noaptea, in jurul orei 1, astfel ca s-a schimbat incadrarea juridica initiala de vatamare corporala din culpa s-a schimbat, cercetarile fiind desfasurate, in prezent, pentru ucidere din culpa.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.