O fetita de 10 ani din Palermo a decedat dupa ce a participat la un joc absurd pe reteaua sociala Tik Tok.

Fetita a ajuns la urgenta in stare foarte grava: stop cardiac din cauza asfixiei prelungite . Medicii au reusit initial sa refaca bataile inimii, dar, dupa ore de coma profunda, a decedat.

Parintii ei au gasit-o lesinata. Conform primelor reconstructii ale incidentului, fetita juca un joc absurd la moda pe reteaua sociala Tik Tok .

Ce este Blackout Challenge(”jocul fularului” )

Blackout Challenge este un test de rezistenta care consta in filmarea sau fotografierea in timp ce iti provoci lesinul . Cu franghii, esarfe sau orice gasesti. O centura, in cazul fetei din Palermo.

Publicitate

Scopul provocarii Blackout este de a urmari sentimentul de euforie, in convingerea gresita ca o asfixiere temporara poate provoca aceasta placere. O provocare pe scara larga pe retelele de socializare si care a alarmat multi medici din sistemul de sanatate .

Chiar si fetita din Palermo ar fi urmat toti pasii jocului inainte de se sufoca si a cadea la pamant.

Parintii, care au intervenit prompt, au transportat copilul la spitalul Di Cristina din Palermo. Din pacate, insa, inima ei s-a oprit cateva minute, dar foarte pretioase, inainte de a incepe din nou sa bata datorita manevrelor de resuscitare efectuate in camera de urgenta.

Din pacate, insa, fata din Palermo a murit dupa cateva ore.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea cinematografiei. A incetat din viata marele actor Sean Connery

”Jocul fularului” – in care copiii isi blocheaza respiratia pana la lesin, pentru a experimenta senzatii tari – provoaca in fiecare an accidente, unele mortale.

Parintii fetei au povestit cotidianului La Repubblica faptu ca alta sora a Antonellei, in varsta de noua ani, le-a explicat ce s-a intamplat. ”Antonella se juca jocul asfixierii”.

”Noi nu stiam ca participa la acest joc. Stiam ca Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a vedea videouri. Dar cum mi-as putea imagna aceasta atrocitate?”, declara ziarului tatal fetei.

”Fiica mea, mica mea Antonella, sa moara din cauza unui joc extrem pe TikTok. Cum sa accept asa ceva?”, declara Angelo Sicomero, care a decis impreuna cu sotia sa sa doneze organele Antonellei, pentru ca ”alti copii sa poata trai cu ajutorul ei”.

Parchetul din Palermo a deschis o ancheta cu privire la ”incitare la sinucidere”.

Autoritatile au declarat ca TikTok a fost interzis „prelucrarea in continuare a datelor utilizatorilor pentru care nu exista o certitudine absoluta a varstei si, in consecinta, a respectarii dispozitiilor referitoare la cerinta varstei”.

Citeste si articolul :   Veste trista, din pacate. A decedat pianistul trupei Vama Veche, Traian Balanescu

Un oficial a spus ca acest lucru inseamna ca utilizatorii conturilor neconfirmate nu vor mai putea incarca videoclipuri sau interactiona cu alte persoane de pe platforma.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.