Micutul din Suceava, dus la spital dupa ce s-a inecat in timpul botezului, a decedat

Un bebelus din Suceava a fost dus la spital dupa ce s-a inecat in timpul botezului. Medicii nu au mai putut face nimic,  acesta a decedat in aceasta dimineata. Micutul era la Spitalul Judetean, unde a ajuns in stare grava.

Bebelusul de doar sase saptamani a inghitit foarte multa apa. Medicii de pe ambulanta SMURD, sositi de urgenta la fata locului l-au resuscitat. Incidentul a avut loc la biserica „Sfintii Constantin si Elena” din Suceava.

Bebelusul din Suceava a decedat

Parintii copilului au sunat la 112 dupa ce au observat ca starea micutului se degradeaza.

„Un copil de o luna si jumatate a fost gasit in stop cardio-respirator la biserica dupa botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. A ajuns in stare grava pe sectia ATI, intubat si ventilat mecanic”, declara doctorul Dan Teodorovici, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Suceava.

Potrivit presei din Suceava, Protopopul Doru Budeanu a confirmat ca bebelusul a fost scufundat complet in apa, aratand ca „botezul se face prin intreita cufundare, dupa randuielile Bisericii”.

Citeste si articolul :   Scandal urias la Spitalul Judetean din Satu Mare, dupa decesul unei gravide de 20 de ani bolnave de COVID

Acesta a mai declarat ca bebelusul a plans atat in timpul botezului, cat si dupa ce a fost scos din apa.

„Dupa cateva minute preotul a sesizat ca s-a molesit, a anuntat imediat la 112 si a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu, potrivit Monitorul de Suceava.

Dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul bebelusului decedat dupa botez

Politia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa dupa decesul copilului, transmite politia din Suceava.

Purtatorul de cuvant al Politiei Suceava, Ionut Epureanu, a declarat, pentru Mediafax, ca bebelusul a murit duminica noaptea, in jurul orei 1, astfel ca s-a schimbat incadrarea juridica initiala de vatamare corporala din culpa s-a schimbat, cercetarile fiind desfasurate, in prezent, pentru ucidere din culpa.

Autor