Bebelus de 5 luni, ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral grav. A fost intocmit un dosar penal

Un bebelus de 5 luni, din Galati, lasat in grija unei rude de catre mama care este plecata din tara, a ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral. Baietelul a fost transportat , de urgenta, cu un elicopter SMURD, la Bucuresti.

Micutul a fost luat cu ambulanta de la casa matusii sale si dus la Spitalul de Copii Sf. Ioan din Galati. Medicii de aici au decis sa-l transfere la Bucuresti. Bebelusul trebuia operat urgent.

“Starea generala a fost grava inca de la primirea in serviciul nostru. In urma investigatiilor imagistice s-a evidentiat un hematom subdural mare, cu efect masiv de masa si cu herniere, motiv pentru care a fost transferat de urgenta la spitalul Grigore Alexandrescu, sectia neurochirurgie”, a declarat Iuliana Moraru, director medical la Spitalul de Copii Galati.

Bebelusul era crescut de matusa, de cand mama acestuia a plecata in strainatate. In momentul de fata, asistentii de la Protectia copilului cerceteaza daca micutul era bine ingrijit de catre matusa.

“Incercam sa luam legatura cat mai repede cu membrii familiei, respectiv mama, tata sau alte rude si incercam sa intelegem ce s-a intamplat. O sa incercam instituirea unei masuri de protectie speciala pentru copil, in situatia in care mediul familial se dovedeste a fi unul nepotrivit pentru sanatate si evolutia lui ulterioara”, a declarat Tania Calcan, purtator de cuvant DGASPC Galati.

Politistii au demarat ancheta.

“A fost intocmit un dosar penal in care se efectueaza cercetari pentru stabilirea situatiei de fapt, in urma rezultatelor acesteia si a expertizei medico-legale urmand a se concluziona daca in cauza este vorba despre savarsirea unei fapte de natura penala”, a transmis Gabriela Costin, purtator de cuvant IPJ Galati.

Bebelusul a fost operat si se afla in sectia de terapie intensiva a spitalul clinic de urgenta Grigore Alexandrescu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.