Moduri de a-ti imbunatati viata in mai putin de 30 de minute

Imbunatatirea vietii nu trebuie sa fie un singur gest important. In schimb, este ceva la care poti lucra in mod constant – si de obicei se rezuma la lucrurile mici pe care le faci in fiecare zi.

Elaborati o rutina matinala consistenta

Cheia pentru a avea o zi productiva si pentru a va economisi timp dimineața, este descompunerea fiecarei sarcini in pasi mici, apoi programeaza totul incepand de la sfarsitul zilei si lucrand inapoi. Aceasta inseamna ca stiti exact ce activitate veti face atunci cand va veti trezi.

Suna un pic coplesitor, da, dar motivul pentru care funcționeaza este pentru ca nu pierzi timp incercand sa te hotarasti asupra lucrurilor – petrecut 10 minute alegand o tinuta, petrecand 15 minute decidand daca vrei sa alergi.

Publicitate

In acest fel, va limitati la pasi mici de minute, astfel incat veti fi intotdeauna afara din casa exact la timp.

Elaborati o rutina de culcare consistenta

O dimineata fericita si sanatoasa incepe cu o rutina de culcare. Nu exista un raspuns perfect pentru a-ti crea propria rutina, dar important este sa creezi unul si sa te tii de el.

De exemplu, in fiecare seara fac dus, imi pregatesc pranzul pentru a doua zi si petrec aproximativ 10 minute facand ceva care ma relaxeaza in pat, fie ca deruleaz prin social media, citesc 15 pagini ale unei carti sau vorbesc cu parintii mei pe telefonul.

Nu este intotdeauna asa, dar consistenta ma ajuta sa adorm mai bine si sa ma simt pregatit sa cuceresc ziua viitoare.

Rasfatati-va

Cat timp a trecut de cand te-ai delectat cu un masaj relaxant sau cu o manichiura? Ei bine, poate ca aceasta este saptamana ta pentru a o face.

Vorbiti cu un prieten vechi sau un coleg de munca nou

Daca a trecut ceva timp de cand nu ati mai vazut sau ati vorbit cu cineva, contactati-l si anuntati-l ca va ganditi la ei. Poate chiar incercati  modul vechi – trimiterea unei scrisori fizice!

Citeste si articolul :   Avem o relatie toxica?

Sau, daca nu ati avut ocazia sa intalniti un coleg intr-un alt departament la birou sau un nou coleg care tocmai s-a alaturat saptamana trecuta, luațti in considerare intalnirea la pranz sau cafea. Iti vei face un prieten de serviciu (sau, in cele din urma, o sotie sau un sot ).

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.