Legume care sunt mult mai sanatoase crude

Exista diferite tipuri de legume in toata lumea. Unele legume trebuie gatite pentru a imbunatati nutrientii pe care ii contin, in timp ce, pe de alta parte, exista unele legume care se consuma cel mai bine crude.

Mai multe vitamine se epuizeaza atunci cand alimentele sunt expuse la caldura in timpul gatitului. Daca ati incercat alimente dietetice crude, atunci ar trebui sa fiti constienti de efectele bune pe care vi le-au adus legumele crude.

Vitamina C

Acest tip de vitamina poate fi gasit de obicei in citrice, dar exista un numar mare de legume care contin acest tip de vitamina, cum ar fi varza, varza de Bruxelles si broccoli. Daca incalziti rosiile timp de doua minute, continutul de vitamina C va fi redus cu 10%.

Vitamina B1 sau tiamina

Expunerea la caldura distruge acest tip de vitamina care se gaseste frecvent in leguminoase

Publicitate

Alte vitamine din grupul B

La fel ca tiamina, vitaminele B se pot pierde atunci cand sunt expuse la caldura, cum ar fi fierberea, deoarece fac parte din grupul de vitamine care sunt solubile in apa. Pierderea de nutrienti poate fi redusa evitand utilizarea apei in timpul gatitului.

Citeste si articolul :   Neurochirurgul Vlad Ciurea: "Creierul te apropie de Dumnezeu. Nu mai puteam sa vorbesc”

Enzime

Exista diferite tipuri de enzime, inclusiv mirozinaza si indolii, care se gasesc frecvent in legumele crucifere, care se pierd adesea in timpul gatitului. Enzimele gasite in varza de Bruxelles, conopida, varza, nasturel si mustar contin proprietati anticanceroase.

Publicitate

Este important sa faceti cercetari amanuntite inainte de a adopta o dieta cruda. Amintiti-va intotdeauna ca exista legume care sunt cel mai bine consumate crude.

Iata o lista de legume pe care le puteti consuma crude pentru beneficii pentru sanatate:

– ardei jalapeno

– ghimbir

– ardei gras

– varza

– salata

– telina

– usturoi

-spanac

-ceapa

rosii

-dovlecel

-brocoli

-varza de Bruxelles

-conopida

-nasturel

-Sfecla

-sparanghel

-cartof

-castravete

-cartof dulce

-dovleac de iarna

-fasole verde

-mazare

Amintiti-va ca ar trebui sa mancati cu siguranta o multime de legume impreuna cu fructe, indiferent de modul in care le gatiti sau le consumati crude. Usturoiul este recomandat de experti pentru consum datorita continutului sau de alicina. Este un fitonutrient care are capacitatea de a distruge celulele canceroase precum cancerul pulmonar. Gatitul usturoiului poate reduce continutul sau de alicina. La fel cu ceapa, care contine alicina.

Citeste si articolul :   Aceste 13 LEGUME contin mai mult fier decat carnea

Alimentele bogate in vitamina C pot fi consumate crude pentru a absorbi mai bine toti nutrientii. O dieta sanatoasa poate consta dintr-o varietate de fructe si legume crude care va pot ajuta sa luptati impotriva cresterii in greutate datorita continutului ridicat de fibre.

Publicitate

Autor