Marea Britanie va interzice vanzarea de masini noi pe benzina pana in 2030: unde se afla India, China si altele in adoptarea ME

Marea Britanie a devenit anul trecut prima tara G7 care a stabilit prin lege un obiectiv net de emisii zero pana in 2050, care va necesita modificari cu ridicata in modul in care britanicii calatoresc, consuma energie si mananca.

Marea Britanie va interzice vanzarea de masini si autoutilitare noi pe benzina si motorina din 2030, cu cinci ani mai devreme decat era planificat anterior, ca parte a ceea ce premierul Boris Johnson arunca drept „revolutie verde” pentru a reduce emisiile la zero pana in 2050. Johnson , care se confrunta cu cea mai mortala criza COVID-19 din Europa, cu negocierile comerciale Brexit si cu plecarea celui mai inalt consilier al sau, doreste sa sublinieze acreditarile sale verzi ca parte a ceea ce spera sa fie o resetare pentru guvernul sau.

„Acum este momentul sa planificam o redresare ecologica, cu locuri de munca inalt calificate, care sa ofere oamenilor satisfactia de a sti ca ajuta la transformarea tarii in mai curata, mai ecologica si mai frumoasa”, a spus Johnson intr-o coloana publicata in Financial Times pe Marti.

Citeste si articolul :   Marea Britanie anunta ca reia negocerile cu UE pe tema relatiilor post-Brexit

Marea Britanie a devenit anul trecut prima tara G7 care a stabilit prin lege un obiectiv net de emisii zero pana in 2050, care va necesita modificari cu ridicata in modul in care britanicii calatoresc, consuma energie si mananca.

In total, planul va mobiliza 12 miliarde de lire sterline (16 miliarde de dolari) din bani guvernamentali, cu o suma de trei ori mai mare din partea sectorului privat si va crea si sprijini 250.000 de locuri de munca ecologice cu inalta calificare pana in 2030, a spus Johnson.

Publicitate

Noua data pentru interzicerea masinilor noi pe benzina si diesel este cu cinci ani mai devreme decat promisiunea 2035 facuta de Johnson in februarie.

India:

Anul trecut, grupul de reflectie central din India a cerut producatorilor de scutere si motociclete sa elaboreze un plan pentru trecerea la vehiculele electrice. De asemenea, grupul de reflectie a recomandat ca din 2025 sa fie vandute doar modele electrice de scutere si motociclete cu o capacitate a motorului mai mare de 150cc, au declarat surse pentru Reuters.

Citeste si articolul :   Site-ul de campanie al lui Trump a fost lovit de inselatorie cu criptomonede

China:

In 2017, China a inceput sa studieze cand sa interzica productia si vanzarea de masini care utilizeaza combustibili traditionali, dar nu a specificat cand ar putea fi introdusa.

Vanzarile de vehicule noi cu energie (NEV) vor reprezenta 50% din vanzarile globale de autovehicule noi din China, cea mai mare piata auto din lume, pana in 2035, a declarat un oficial din industrie luna trecuta.

Statele Unite:

California va interzice vanzarea de autoturisme si camioane noi pe benzina incepand cu 2035, a declarat guvernatorul Gavin Newsom in septembrie.

Canada:

Provincia canadiana Quebec a declarat saptamana aceasta ca va interzice vanzarea de autoturisme noi pe benzina incepand cu 2035.

Uniunea Europeana:

Ministrii de mediu ai UE au incheiat un acord pe 23 octombrie pentru a face ca obiectivul 2050 al emisiilor nete nete ale blocului sa fie obligatoriu din punct de vedere juridic, dar au lasat o decizie cu privire la un obiectiv de reducere a emisiilor in 2030 pentru ca liderii sa o discute in decembrie.

Citeste si articolul :   Bristol-Myers va cumpara dezvoltatorul de medicamente pentru inima MyoKardia pentru aproximativ 13 miliarde de dolari

Germania:

Orasele germane au inceput sa introduca interdictii pentru vehiculele diesel mai vechi care emit cantitati mai mari de poluanti decat de la sfarsitul anului 2018.

Norvegia:

Norvegia, care se bazeaza foarte mult pe veniturile din petrol si gaze, isi propune sa devina prima tara din lume care sa puna capat vanzarii de masini cu combustibil fosil, stabilind un termen limita pentru 2025. Vehiculele complet electrice reprezinta acum aproximativ 60% din vanzarile lunare in Norvegia.

Publicitate

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele