Suspendarea cursurilor fata in fata in scolile din judetul Iasi, ilegala

Tribunalul Iasi a admis ca fiind nelegala prevederea dintr-o hotarare a Comitetului pentru Situatii de Urgenta Iasi prin care au fost suspendate activitatile didactice fata in fata in unitatile de invatamant din judet, conform unui comunicat ASP.

Asociatia Scolilor Particulare (ASP), impreuna cu unitatile scolare membre din Municipiul Iasi, a solicitat anularea partiala a Hotararii nr.76/04.11.2020 a Comitetului pentru Situatii de Urgenta Iasi, respectiv anularea articolelor care prevad suspendarea activitatilor didactice fata in fata in unitatile de invatamant.

In sedinta din data de 19 noiembrie, Tribunalul Iasi, Sectia II Civila – Contencios Administrativ si Fiscal a admis cererea de anulare a articolelor 8 si 9 din hotarare.

Publicitate

″In data de 25 noiembrie va avea loc primul termen in procesul in care solicitam si anularea prevederilor ordinului de ministru si a hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta
prin care au fost suspendate activitatile didactice fata in fata in toate unitatile de invatamant din Romania. Intelegem sa contribuim la ameliorarea situatiei epidemiologice din tara noastra, intelegem ca masura suspendarii cursurilor fata in fata este o masura care este necesara in anumite situatii, dar nu intelegem de ce se adopta o astfel de masura fara o analiza serioasa, de ce se adopta o astfel de masura la nivel general.

Poate copiii din gradinite, din clasele primare mici si din clasele de final de nivel ar fi putut sa vina la scoala. Poate scolile din zonele in care incidenta este scazuta ar fi putut functiona. Poate pe viitor vom reusi sa punem educatia acolo unde este locul ei in societatea romaneasca”, se arata in contractul semnat de presedintele ASP, Christian Comsa.

Incepand de luni, 9 noiembrie, toate scolile din Romania au trecut in scenariul rosu, cu cursuri online, din cauza situatiei provocate de epidemia de coronavirus.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.