Fenomene extreme lovesc Romania. Prognoza ANM pana pe 7 septembrie. Cum va fi vremea de Sfanta Maria

ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarea perioada. Astfel, meteorologii anunta ca vor fi temperaturi ridicate, peste media perioadei in saptamana 10 – 17 august, la fel ca si in intervalul 31 august – 7 septembrie. In intervalul 17 – 24 august vor fi ploi abundente.

Saptamana 10 – 17 august

Temperaturile vor fi usor mai ridicate decat cele specifice pentru aceasta saptamana, in regiunile sudice, iar in rest se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada. Nu va ploua, iar cele mai afectate vor fi regiunile sudice, centrale si nordice.

Saptamana 17 – 24 august

Publicitate

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, in toate regiunile. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi excedentare la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile centrale, nordice si la munte.

Saptamana 24 – 31 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi in jurul celor normale pentru aceasta perioada, in intreaga tara. Ploile vor fi in parametri obisnuiti perioadei, in toate regiunile.

Citeste si articolul :   Accident pe DN 13. La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje SMURD

Saptamana 31 august – 7 septembrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decat mediile specifice perioadei, in toate zonele tarii. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, in toata tara.

Observatii: Este estimata media saptamanala a abaterilor temperaturii aerului si a cantitatilor de precipitatii fata de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.