Alerta ANM: Cum va fi vremea pana duminica

Alerta ANM. Administaratia Nationala de Meteorologie a emis o averizare de canicula pentru ziua de 6 august, dar si pentru vineri si sambata.

”In regiunile sudice si estice vremea va fi caniculara si se vor inregistra temperaturi maxime de 34-37 de grade, iar vantul va prezenta intensificari temporare, cu viteze la rafala, in general, de 40-50 km/h.

Indeosebi vineri si sambata, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei si local in Moldova si Oltenia.

Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii restranse pragul critic de 80 de unitati si in Campia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sambata.” anunta meteorologii ANM.

Cum va fi vremea in Capitala

Pentru Bucuresti, meteorologii anunta: ”Vremea va fi caniculara in orele amiezilor, iar vineri si sambata indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa intre 35 si 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre 19 si 21 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei de joi. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari temporare in orele amiezilor si al serilor, cand la rafala se vor atinge viteze, in general de 45-50 km/h.”

Citeste si articolul :   Cod galben de vreme severa. ANM anunta ploi torentiale, vant puternic si grindina, pana marti seara. Care sunt judetele afectate