Alerta METEO. Cod portocaliu de viscol

Alerta METEO. ANM anunta ger si viscol pentru urmatoarele zile in tara noastra. Meteorologii au emis noi avertizari Cod galben si portocaliu de ger si vant puternic. Astfel, in Carpatii Meridionali si de Curbura se anunta rafale de 130 kilometri pe ora.

Potrivit meteorologilor, in intervalul vineri ora 12:00 – luni ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, geroasa indeosebi pe parcursul noptilor si al diminetilor in cea mai mare parte a tarii.

Temperaturile minime vor cobori frecvent sub -10 grade si se vor incadra, in general, intre -18 si -8 grade, cu cele mai scazute valori in depresiunile din estul Transilvaniei, unde in noaptea de vineri spre sambata (12/13 februarie) si posibil in cea de sambata spre duminica (13/14 februarie) vor cobori sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative si se vor incadra, in general, intre -10 si -2 grade.

Publicitate

Vreme geroasa pe parcursul saptamanii viitoare

O avertizare Cod galben de vant puternic a intrat in vigoare vineri la ora 12:00 si expira la ora 21:00

Vantul va avea intensificari in cea mai mare parte a tarii, amplificand senzatia de frig, cu viteze la rafala in general de 55…65 km/h, iar pe alocuri in Moldova, Oltenia si Transilvania peste 70…75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zapada va fi spulberata.

Totodata, de vineri de la ora 21:00 si pana sambata la ora 21:00, in Carpatii Meridionali, de Curbura, in cea mai mare parte a Moldovei si in sud-estul Transilvaniei vantul va avea intensificari si va amplifica senzatia de frig, cu viteze la rafala in general de 55…65 km/h, iar pe crestele montane va depasi 90…100 km/h si va spulbera zapada.

Avertizarea Cod portocaliu a intrat de vineri de la ora 12:00 si se incheie la ora 23:00. In Carpatii Meridionali si de Curbura, la altitudini de peste 1500 de metri, vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de peste 110…130 km/h, zapada va fi puternic spulberata si vizibilitatea redusa.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.