Cinci motive bune pentru a iubi si mai mult pepenele

Pepenele verde poate fi numit cu usurinta un simbol comestibil al verii. Acest produs este apreciat pentru gustul sau placut si pulpa suculenta, care ajuta la improspatarea pe vreme calda. Dar calitatile pozitive ale pepenilor  nu se termina aici.

Iata cateva motive pentru a iubi si mai mult deliciul de vara in dungi.

Pepenele verde este o sursa bogata de nutrienti

Pepenele verde este o sursa bogata de vitamine, minerale si antioxidanti care ajuta la intarirea sistemului imunitar, protejeaza organismul de deteriorarea radicalilor liberi si sustin vederea si sanatatea sistemului nervos.

Ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase

Pepenii verzi au un continut scazut de calorii, dar au un gust placut care va poate satisface pofta de dulciuri. In plus, datorita continutului mare de apa, consumul de pepene verde te poate ajuta sa slabesti si sa mentii o greutate sanatoasa.

Publicitate

Publicitate

Sprijina sistemul cardiovascular

Deoarece pepenele verde contine mult potasiu, ei ajuta la normalizarea tensiunii arteriale si la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare. Pepenele verde contin si aminoacidul citrulina, care favorizeaza vasodilatatia si imbunatateste fluxul sanguin.

Citeste si articolul :   27 de sfaturi simple si practice pentru casa

Reduce riscul de a dezvolta cancer

Consumul de pepene verde poate ajuta la reducerea riscului de aparitie a anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de vezica urinara, de prostata si pulmonar. Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de antioxidanti, care ajuta la combaterea distrugerii celulelor si previne dezvoltarea tumorilor maligne.

Ajuta la diversificarea dietei

Pepenii verzi se potrivesc bine cu o varietate de alimente, astfel incat pot fi folositi pentru a pregati diverse feluri de mancare – salate, bauturi din fructe, deserturi, cocktailuri si asa mai departe. Noile preparate de vara cu pepene verde va vor ajuta sa va diversificati dieta fara a creste continutul caloric al acestuia.

Publicitate

Autor