Metode naturale! Cum sa scapi de acesti daunatori care iti ataca plantele si-ti strica recolta

Daunatorii din gradina sunt unul din cele mai mari cosmaruri ale oricarui gradinar. In fiecare sezon, micile vietati pot face daune foarte mari recoltei tale, daca nu ai grija si nu iei masurile necesare pentru a le elimina rapid. E bine sa analizezi cu atentie plantele pe care le recoltezi si sa iei masuri de combatere impotriva daunatorilor rapid.

Plosnita verde si rosie

Zmeura, agrisele, coacazele si capsunile se Numara printre preferatele plosnitelor. Va puteti da seama ca sunt afectate dupa aspectul frunzelor. Puteti ajuta aceste plante sa scape de plosnite cu ajutorul frunzelor de cartofi .

Pentru a pregati un decoct, amestecati 2 kg de Frunze de cartof cu 10 litri de apa. Este nevoie de aproximativ 5 ore pentru a infuza remediul, apoi pulverizati tufele.
Pentru a proteja pomii din livada, puteti face un decoct asemanator din Frunze de rosii. Trebuie sa amestecati 4 kg de Frunze de rosii cu 10 litri de apa, lasati 4-5 ore, apoi fierbeti amestecul timp de 30 de minute.

Pulverizati bine pomii si incercati sa acoperiti peste tot.

Este de remarcat faptul ca acest decoct din Frunze de rosii poate fi pastrat cativa ani . este suficient sa turnati lichidul intr-o sticla de plastic si sa o pastrati intr-un loc racoros si intunecat, precum beciul.

Publicitate

Impotriva afidelor puteti prepara o infuzie din coji de ceapa.

Gandacul de Colorado

Pentru a va proteja pomii fructiferi, este suficient sa amestecati un kilogram de flori de coada soricelului cu 10 litri de apa. Lasati amestecul 5-6 ore.

Coacazele si agrisele pot fi protejate cu ajutorul infuziei de pelin, in plus o mare varietate de omizi nu tolereaza mirosul acestei plante.

Pentru a pregati acest remediu aveti nevoie de 2-3 kg de Frunze de pelin si 10 litri de apa. Lasati amestecul aprox o zi, la loc intunecat, apoi fierbeti.
Infuzia de pelin ajuta si la combaterea gandacului de Colorado. Daca cultivati cartofi, infuzia de pelin o sa va ajute foarte mult.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.