Flori fara pretentii pe care le poti darui cu drag

Toata lumea iubeste florile, dar nu toti stim sa le ingrijim. Tocmai de aceea exista si flori fara prea multe pretentii.

Iata ce flori poti darui fara sa pierzi foarte mult timp la ingrijirea lor…

Galbenele

Aceste plantute se numara printre cele mai populare flori fara pretentii. Sunt foarte diverse, atat ca culoare ,cat si ca dimensiune. Aceasta planta poate fi cultivata atat in paturi de flori, cat si in ghivece s-au alte recipiente.

Pe langa proprietatile estetice, galbenelele contin fitoncide care respind diversi daunatori si inhiba cresterea ciupercilor de mucegai. Ele se inmultesc prin seminte. Este suficient sa le plantati imediat dupa ce sa terminat cu sezonul rece (sfarsitul lunii martie- inceputul lui aprilie) . Dupa 1-2 saptamani de la germinare, plantele trebuie rarite.

Publicitate

Branduse galbene

Aceste plante sunt ideale atunci cand aveti prin imprejur un desing cu piatra. In functie de momentul in care infloresc, ele sunt impartite in doua categorii- primavara sau toamna. Brandusele care infloresc primavara sunt plantate toamna, toamna-vara.

Citeste si articolul :   Beneficiile cafelei pentru intretinerea plantelor

Cresterea si ingrijirea lor este foarte usoara. Principala cerinta pentru aceste plante, este ca solul sa fie bine drenat si afanat. Le plac locurile insorite, dar si umbra partiala. Brandusele se reproduc prin bulbi. La 2-3 ani de la plantare se va forma un cuib maricel de bulbi ce trebuie rarit.

Publicitate

Narcise

Narcisele sunt folosite cu succes atat in proiectarea paturilor de flori, cat si ca adaos la plantele de margine. Narcisa este o floare foarte populara si poate fi gasita in aproape in orice gradina. Este reprezentata de un numar mare de forme si culori. Narcisele infloresc din aprilie si pana in iunie. Prefera zonele insorite, umbra nu ii place. Se reproduce prin bulbi, iar alcaloizii care alcatuiesc bulbii resping rozatoarele, de aceea narcisele sunt plantate adesea langa lalele sau alti bulbi mai scumpi.

Vinca

Este o planta perena subdimensionata fara pretentii. Culoarea florilor este, de asemenea , cea mai diversa: de la albastru la alb, rosu si violet. In functie de soi, vinca prefera atat zonele insorite, cat si cele umbrite.

Citeste si articolul :   6 utilizari neobisnuite ale aspirinei despre care toata lumea ar trebui sa stie

Bujori

Aceste tufisuri perene pot atinge o inaltime de pana la 80 de cm, iar culorile lor variate sunt capabile sa multumeasca ochiul privitorului pentru o perioada destul de lunga de timp. Au existat cazuri de inflorire a unui tuf de bujor timp de 60 de ani. Bujorii sunt plantati la o adancime de cel putin 50 de cm. Daca solul nu este afanat, se recomanda sa mai sapati inca 20-30 de cm.

Bunghisor

Floarea ingrijita si simpatica infloreste toata toamna, aproape pana in zilele cele mai reci. Planta tolereaza bine ingheturile, iar in 2-3 ani o mica floare formeaza o tufa impresionanta.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.